Tyska Postbank effektiviserar med SAP

StockholmDeutsche Postbank har i dagarna gått i produktion med SAPs banklösningar, SAP® for Banking,
som enda IT-plattform för sina inlåningssystem.

Med över 10 miljoner kunder, 6 miljoner kreditkort och 5 miljoner inlåningskonton räknar
Deutsche Postbank med att kunna sänka transaktionskostnaderna med upp till 30 procent.

Bakom denna besparingspotential är det faktum att man ersatt inte mindre än 14 egenutvecklade system med ett enda samtidigt som man lyckats med att reducera antalet standardiserade bankprocesser från över 120 till 35.

Totalt sett kommer ca 6.000 Deutsche Postbank-anställda plus anställda vid de totalt 10.000 postkontoren runt om i landet att ha tillgång till det nya SAP systemet.

– Detta är en milstolpe i SAPs historia inom bank-och finansvärlden. Med en standardiserad IT-plattform som SAP® for Banking, kan vi hjälpa även svenska banker att skapa en mer kostnads- effektiv transaktionshantering, säger Knut Morten Aasrud, VD på SAP Svenska AB.

Den 4-5 november gick SAPs årliga internationella bankevenemang SAP International Banking Summit av stapeln i Paris med över 900 deltagare på plats. Med på talarlistan fanns Postbanks CIO, Dirk Berensmann.