Klartecken för nytt affärssystem för livsmedelsindustrin

StockholmImplema har idag som första svenska partner till SAP Svenska AB inom livsmedelsbranschen fått sin branschlösning Food Provider kvalificerad och godkänd. Implema kan nu erbjuda medelstora företag i livsmedelsindustrin ett branschanpassat affärssystem baserat på mySAP All-in-One.

– För Implema är det här resultatet av fem års hårt arbete och utveckling tillsammans med våra kunder. Det är roligt att vi nu fått vår livsmedelslösning kvalitetssäkrad och vet att den möter branschens specifika krav, säger Björn Ödewing, försäljningsansvarig på Implema AB.

– Livsmedelsindustrin är en av flera branscher där skalbara system som mySAP All-in-One kan stödja behovet av snabb tillväxt och härmed bli ett konkurrensmedel. Med en stabil implementationspartner som Implema som har mångårig branscherfarenhet och en branschlösning i världsklass har vi alla möjligheter att lyckas, säger Per Nelsson, ansvarig för SAPs SMB-initiativ i Sverige.

Kvalificeringen ska bl.a. säkerställa att Implemas Food Provider innehåller för livsmedelsindustrin unika processer och funktioner för t.ex. recepthantering, kvalitetskontroll och spårbarhet. Minst två framgångsrika svenska kundinstallationer är ytterligare ett krav inom ramarna för kvalificeringsprocessen för att säkerställa driftssäkerheten i systemen. Kvalificeringen har utförts av representanter från SAPs huvudkontor i Walldorf, Tyskland.

Implemas livsmedelslösning baseras på beprövad teknologi från SAP och har utvecklats tillsammans med ett antal kunder som bidragit med branschkunskap och egna anpassningar. Bland kunderna återfinns kända livsmedelsföretag så som Arvid Nordqvist, Campbell Soup Nordic, Dafgård, Nestlé, Salico AB och Wasabröd.

mySAP All-in-One


mySAP All-in-One är ett komplett affärssystem, framtaget för att fylla de branschspecifika behov som finns hos mindre och medelstora företag. Målgruppen för mySAP All-in-One är företag med 100 anställda och uppåt. mySAP All-in-One är ett skalbart affärssystem som kan växa i takt med verksamheten. Lösningen levereras förpaketerad, till fasta priser och är enkel att implementera.


För mer information gå in på www.sap.com/sweden/solutions/smb/allinone

Kort om Implema


Implema är ett kunskapsföretag med spetskompetens inom SAPs produkter, integration och affärsprocesser. Implema är sedan 1999 certifierad partner till SAP och blev år 2001 även återförsäljare av SAPs affärssystem.