Börje Jönssons Åkeri väljer R5s branschspecifika SAP-lösning för transportföretag.

StockholmR5 har tecknat ett avtal med Börje Jönssons Åkeri AB i Helsingborg om att införa SAPs branschlösning för transportindustrin, baserat på SAPs affärssystem mySAP All-In-One.

Systemets huvudfunktioner finns inom spedition, serviceverkstad och ekonomi. SAPs branschlösning kommer att ersätta ett flertal äldre system. I affären ingår även en full integration till EdiComs produkter för Tull & Transport samt betalningslösningar. Värdet av den totala affären är cirka tre miljoner kronor.

– Vi har tittat på flera andra alternativ, men valde SAP och R5 av framför allt två skäl. För det första söker vi ett stabilt affärssystem som kommer att finnas länge på marknaden, för det andra ville vi ha en konsultpartner som tar helhetsansvar för installationen, säger Ulf Jönsson VD på Börje Jönssons Åkeri AB.

– R5 har presenterat en projektplan där vi kan införa systemet i den takt vi hinner med. De har också talat ett språk vi begriper, samt visat att de förstår vår verksamhet och våra behov, säger Ann-Britt Hansson projektledare på Börje Jönssons Åkeri AB.

– Idag finns det inget speditionssystem på marknaden som hänger ihop med ett affärssystems övriga funktioner. SAPs affärssystem erbjuder möjligheten att enkelt införa en speditionslösning. Det är inte första gången som vi skapar effektiva lösningar baserade på mySAP All-in-One, säger Hans Montelius, säljchef hos R5. Denna lösning kommer att erbjudas som en helhetslösning för speditions- och transportföretag. Till detta kan vi även erbjuda den branschkunskap som Maersk Data Transports över 900 medarbetare representerar, fortsätter Hans Montelius.

– Genom att erbjuda standardsystem med stöd för branschspecifika behov, hoppas vi kunna hjälpa mindre företag att tävla på mer lika villkor som de stora jättarna på konkurrensutsatta marknader. Det är med stor glädje som vi välkomnar ett av Sveriges mest välrenommerade mindre transportföretag till SAP-sfären säger Tommy Wickström, ansvarig för mySAP-All-in-One på SAP Svenska AB.

Kort om Börje Jönssons Åkeri AB


Företaget startade för 50 år sedan och är ett åkeri med speditionsverksamhet och egen serviceverkstad. Verksamheten omfattar förutom transporter även speditionstjänster som export, import, klareringar och separata varuförsäkringar enligt kunders önskemål. Idag har företaget 300 anställda och omsätter 450 MSEK. Börje Jönsson Åkeri AB finns på flera orter i Sverige och utomlands.

Kort om R5


R5 är ledande leverantör av SAP-konsulttjänster i Norden och återförsäljare av SAPs mySAP All-In- One. Branschlösningar finns inom transport/spedition och livsmedelsindustrin. Idag finns över 160 medarbetare i Danmark, Sverige, Norge och Finland. R5 ingår i Maersk Data-group. R5 är Service och Business Partner till SAP.

Kort om EdiCom


EdiCom är ett av Skandinaviens ledande programvaruföretag inom områdena Tull & Transport och Finansiell EDI. EdiComs produkter inom Tull & Transport har i Sverige ca. 1000 företag som kunder och inom produktområdet Finansiell EDI finns i Sverige ca. 85.000 företag som kunder. EdiCom har ca. 40 anställda med flera kontor i Sverige, samt representation i Norge och Tyskland.