SAP ökar vinsten för första kvartalet 2004 med 23 procent

StockholmMjukvaruföretaget SAP AG presenterar idag resultatet för första kvartalet 2004. De totala intäkterna uppgick till 1,6 miljarder euro, vilket motsvarar en ökning om 8 procent räknat i fasta valutakurser. Vinsten för första kvartalet 2004 ökade med 23 procent till 229 miljoner euro.

Licensförsäljningen ökade med hela 5 procent till 370 miljoner euro. Rörelseresultatet låg på 333 miljoner euro, vilket är ökning med 12 procent från motsvarande kvartal i fjol medan rörelsemarginalen låg i stort sätt oförändrad på 21,4 procent.

SAP har i relation till de globala huvudkonkurrenterna Microsoft, Oracle, Siebel och Peoplesoft ökat sina marknadsandelar med 3 procent till totalt 54 procent. Därutöver består inte mindre än 33 procent av alla avtal detta kvartal av nya kunder.

– I Sverige har första kvartalet bjudit på 10 nya kunder, vilket vi har all anledning att vara nöjda med, säger Knut Morten Asrud, VD på SAP Svenska AB.

För mer detaljerad information se den internationella pressreleasen
från SAPs huvudkontor i Walldorf.