SAP ökar starkt bland de små och medelstora företagen

StockholmSAP har profilerat sig alltmer som en viktig leverantör till de små och medelstora företagen. Under det senaste året har kännedom om SAP ökat kraftigt. Tillsammans med Microsoft är SAP den mest kända leverantören med lösningar för små och medelstora företag . De två leder över samtliga konkurrenter inom affärssystembranschen.

SAPs redan starka varumärke stärks bland de mindre företagen. I en nyligen publicerad undersökning förknippas SAP med affärssystem för små och medelstora företag av 43 procent av de tillfrågade. I motsvarande mätning för ett år sedan instämde endast 8 procent på samma fråga.

Undersökningen är gjord rikstäckande och bygger på ett slumpmässigt urval av små och stora företag i Sverige. Bland dem lät man göra 170 intervjuer med de personer som är ansvariga för inköp av IT-system. Svarsfrekvensen är 61 procent.

Att SAP levererar till små och medelstora företag är ingen hemlighet. SAP har levererat till mindre företag och organisationer över hela världen i decennier. Nu börjar det även märkas i Sverige.

-Vi äter just nu marknadsandelar från våra tre svenska konkurrenter, Intentia, IBS och IFS. Det är det som syns i siffrorna, säger Per Nelson, försäljningsansvarig för SAPs småföretagarsatsningar.