Resco erbjuder en enkel SAP-lösning för avancerade produkter

StockholmResco har som partner till SAP fått sin branschlösning för tillverkande företag, Resco Advanced Manufacturing, kvalificerad. Med denna lösning kan Resco erbjuda mindre och medelstora företag inom högteknologisegmentet ett branschanpassat affärssystem baserat på mySAP All-in-One.

– Resco har verkat på storföretag inom högteknologisegmentet (hit räknas företag inom elektronik, elektromekanik och mjukvaruutveckling) i drygt tjugo år och under den tiden identifierat ett antal kritiska affärsprocesser och branschspecifika krav. Branschen karaktäriseras av komplex och snabb produktutveckling samt tillverkning av produkter som är baserade på standardkomponenter, men som säljs i kundunika varianter med krav på spårbarhet, säger Magnus Franklin, ansvarig för Resco Advanced Manufacturing, Resco Sverige AB.

– Med Resco Advanced Manufacturing har Resco lyckats ta fram en branschlösning även för mindre och medelstora företag som stödjer de branschunika processerna för tillverkning av avancerade produkter. Att lösningen införs både till rimlig kostnad och med kort implementationstid, är helt i linje med SAPs satsning på lösningar för mindre och medelstora företag, säger Tommy Wickström, försäljningschef för mySAP All-in-One på SAP Svenska AB.

Kvalificeringen säkerställer att Resco Advanced Manufacturing innehåller unika funktioner och processer för tillverkande industri, se nedan. Ytterligare krav är minst två kundinstallationer samt att Resco i egenskap av implementations- och affärspartner har en gedigen branschkompetens. Kvalificeringen har utförts av representanter från SAP.

Resco Advanced Manufacturing innehåller processer för både lager- och kundorderstyrd tillverkning samt stöd för allt från planering till hantering av kundorder och inköp samt tillverkning och leverans. De specialanpassade processerna i lösningen avser bl a funktioner inom ändrings- och varianthantering, eftermarknad och spårbarhet.

mySAP All-in-One


mySAP™ All-in-One vänder sig till små- och medelstora företag som söker en kostnadseffektiv och skalbar lösning med branschspecifika krav och behov på företagets affärsprocesser förpaketerat i lösningen. Lösningen är en utveckling av SAPs flaggskepp mySAP Business Suite som tar fasta på branschspecifika behov utvecklade i nära samarbete med tusentals kunder och partners under drygt tre decennier. mySAP All-in-One levereras av kvalificerade återförsäljare med minimala behov av konsultinsatser, till låg risk och fast pris.

Om Resco


Resco är ett internationellt konsultföretag inom IT, affärssystem och verksamhetsutveckling. Företagets lösningar utvecklar kundernas samverkan med kunder och leverantörer samt effektiviserar interna processer. Företaget, som grundades 1982, har cirka 260 medarbetare i Sverige, Finland och Tyskland. Resco är Sveriges äldsta lokala SAP-partner med drygt 90 SAP-konsulter. Företaget är noterat på Stockholmsbörsen sedan 1996. För mer information se www.resco.se.