SAP ökar vinsten för tredje kvartalet 2004 med 15 procent

StockholmSAP AG presenterar idag resultatet för tredje kvartalet 2004. De totala intäkterna uppgick till 1,8 miljarder euro, vilket är en ökning med 8 procent i jämförelse med motsvarande kvartal 2003. Vinsten för tredje kvartalet 2004 ökade med 15 procent till 291 miljoner euro.

Den totala licensförsäljningen ökade med hela 13 procent till 491 miljoner euro. EMEA (Europa, Mellersta Östern och Afrika) stod med 249 miljoner euro för drygt 50 procent av den globala licensförsäljningen, och en ökning om 24 procent för regionen i jämförelse med tredje kvartalet i fjol.

Rörelseresultatet för tredje kvartalet ökade med 12 procent till 461 miljoner euro medan rörelse-marginalen ökade med 1 procent till 26 procent för tredje kvartalet.

– Vi är nöjda med kvartalsresultatet i Sverige. Särskilt glädjande är våra försäljningsframgångar inom CRM, ett lösningsområde där vi enligt analytikerföretaget Gartner befäster vårt marknadsledarskap på den svenska marknaden för andra året i rad. För övrigt har vi under det senaste året haft stora försäljningsframgångar bland små- och medelstora företag, säger Knut Morten Aasrud, VD på SAP Svenska AB.

För mer detaljerad information se det internationella pressmeddelandet.