Henrik Rasmussen ny chef för SAP i Norden

Stockholm


Henrik Rasmussen, VD för SAP Danmark A/S sedan 1997,har utsetts till chef för SAP i Norden, en region som idag omfattar ca 700 anställda. Henrik Rasmussen ersätter i denna roll fransyskan Emmanuelle Morice, som fortsätter sin karriär i en ny roll på SAPs huvudkontor i Walldorf, Tyskland.

Henrik Rasmussen har under sju års tid framgångsrikt verkat som chef för SAPs danska verksamhet. En period som präglats av stabil tillväxt då företaget även lyckats etablera sig i rollen som marknadsledare inom affärssystem. Henrik har under dessa år bidragit till en dubblering av såväl antalet anställda som företagets omsättning, vilka idag uppgår till totalt 225 anställda och 700 miljoner DKK i omsättning för helåret 2003.

Utnämningen skall ses mot bakgrund av en framgångsrik karriär, som började redan 1987 på IBM, bl.a. i rollen som konsultchef. 1991 började han sin anställning på SAP Danmark A/S, där han arbetat i olika säljrelaterade roller bla som nordisk försäljningschef för att 1997 tillträda VD-rollen på bolaget.För mer detaljerad information om Henrik Rasmussen se pressmeddelandet på SAP Danmark A/S hemsida.