SAP ökar licensförsäljningen för Q1 2005 med 17 procent

StockholmSAP AG presenterar idag resultatet för första kvartalet 2005. Nettovinsten för kvartalet ökade med 11 procent till EUR 254 miljoner. Rörelseresultatet ökade med 12 procent till EUR 374 miljoner samtidigt som rörelsemarginalen för samma period ligger i stort sett oförändrad på 21,6 procent.

De totala intäkterna under första kvartalet 2005 var EUR 1,7 miljarder, vilket motsvarar en ökning om 11 procent jämfört med samma period i fjol. Licensförsäljningen ökade under första kvartalet 2005 med hela 17 procent till EUR 434 miljoner.

– Även i Sverige kan vi uppvisa en stark licensförsäljning för första kvartalet, som överskrider resultaten för motsvarande period i fjol över hela linjen, säger Jan Arpi.

– Det här är riktigt bra i samband med vår globala konferens SAPPHIRE´05 i Köpenhamn i nästa vecka. Där vi enbart från Sverige samlar 250 deltagare i form av kunder, prospekts och partners. Med dessa framgångar i ryggen kommer vi att diskutera framtiden och den fortsatta utvecklingen. Stor vikt kommer t.ex att läggas vid infrastrukturella lösningar, fortsätter Jan Arpi.

Regionen Europa, Mellersta Östern och Sydamerika ( EMEA), stod med en licensförsäljning på 215 miljoner euro för 50 procent av bolagets totala licensintäkter. Asia Pacific är den snabbast växande regionen med en licenstillväxt under första kvartalet på 41 procent.

För mer information om SAP AGs resultat för första kvartalet 2005, se det internationella pressmeddelandet på vår globala hemsida SAP website