Butikskedjan Accessorize ska växa med integrerad butikslösning

StockholmArete Affärssystem AB har tecknat avtal med butikskedjan Accessorize, som härmed satsar på en integrerad butikslösning baserad på RBS kassasystem och SAPs affärssystem. Företaget räknar med att driftsätta lösningen i juni på deras tre Stockholmsbutiker på Biblioteksgatan, i Västermalmsgallerian och Farsta Centrum.

Arete ansvarar för implementation och drift av SAPs affärssystem och RBS ansvarar för implementation och drift av RBS kassasystem.

– Vi letade i första hand efter ett kassasystem, där RBS framstod som en väletablerad leverantör med lång erfarenhet av detaljhandelsbranschen. Men vi föll slutligen för ett mer helintegrerat butikskoncept med affärssystemet SAP Business One, där bla lager och artikeldatabas är kopplat till kassasystemet, och som tillåter oss att enkelt kan ta fram säljstatistik på artikel och butiksnivå, säger Peter Franksson, Operations manager och ägare i den svenska delen av butikskedjan Accessorize.

Accessorize avser främst använda huvudfunktionerna i SAP Business One för lager, artikelhantering och säljstatistik.

– Vi har inom loppet av ett år öppnat tre butiker och fler är på gång. Med antalet butiker ökar också komplexiteten. I vårt fall främst vad gäller lagerhållning samt säljstatistik och säljprognoser, då beställningar och leveranser går direkt via butikskedjans centrallager i Storbritannien. Det är främst detta stöd vi nu avser uppfylla med hjälp av SAP Business One, tillägger Peter.

– Vi är övertygade om att denna paketering är precis vad många mindre butiker med begränsade resurser under tillväxt i detaljhandelsbranschen efterfrågar, säger Tobias Andersson, försäljningschef för SAP Business One på SAP Svenska AB.

– Installation av en bra kassalösning med koppling i realtid mot ett kraftfullt affärssystem för att t.ex kunna följa försäljningen och styra lagerhållningen, kommer att vara avgörande för en butiks framgång. Butikerna kommer att enkelt kunna se helheten och får förmågan att överblicka hela varuflödet i butikerna säger, Thomas Nordqvist, VD på RBS AB

– Vi har redan startat igång projektet och vi ser att vi har en mycket bra och kostnadseffektiv lösning för Accessorize som gör dem väl rustade inför en fortsatt expansion, säger Annika Mattfolk, försäljningsansvarig på Arete Affärssystem.

Om butikslösningen


SAP Svenska AB och RBS AB erbjuder SAP Business One och RBS StorePOS, ett väletablerat affärssystem integrerat med ett väletablerat kassasystem. Båda systemen har utvecklats utifrån affärssystemvärldens och den svenska detaljhandelns krav. Tillsammans ger de båda systemen butiksinnehavaren kontroll och överblick över verksamhetens affärskritiska delar: pågående affärer (servicegrad och avtal), försäljning (dagens och tidigare), lager (akuta och långsiktiga inköpsbehov med hjälp av prognoser och behovsscenarier) och inköp (beställda varor,leveranstid, lagerstatus), inventarier och anläggningar, kassaflöde och likviditet, betalda fakturor och/eller förfallna fakturor. Därutöver erbjuder lösningen butiker ett aktivt IT-stöd i framtagandet av kundanpassade rabatter, kampanjer och presentkort för såväl kunder i butik som beställare.

Om Accessorize


Accessorize historia börjde för mer än 30 år sedan i bagageluckan på grundaren Peter Simons bil i London. Den lilla affärsrörelsen växte till modekedjan Monsoon som idag har närmare 200 butiker i ett 20-tal länder. Ett försök till att sälja fantasifulla smycken visade sig så framgångsrikt att verksamheten knoppades av för att bilda Accessorize. De allra första butikerna öppnades i början av 80-talet och idag har Accessorize över 120 butiker i mer än 25 länder, bland annat i Danmark med 17 butiker och Norge med 9. Företaget har i dag tre stockholmsbutiker på Biblioteksgatan, i Västermalmsgallerian och Farsta Centrum.

Om RBS


Retail Business System AB (RBS) med huvudkontor i Norrtälje har sedan 1983 utvecklat och marknadsfört butiksdatalösningar för den svenska detaljhandeln. RBS utvecklar kassaapplikationer, lokala backoffice-lösningar och centrala lösningar för styrning av kedjeföretag inom detaljhandel. Utbudet av applikationer kompletteras med tjänster av utrullningar och installationer, utbildningar, eftermarknadstjänster (Support, Jour, Service, Driftstöd och Förvaltning) samt konsulttjänster avseende ekonomistyrning och CRM för detaljhandelsföretag. RBS är även svensk distributör av NCRs detaljhandelsprodukter och har idag cirka 90 medarbetare med kontor i Norrtälje och Västerås. Mer än 2 500 butiker i hela Sverige står på kundlistan.

Om Arete Affärssystem AB


Arete Affärssystem är återförsäljare av SAP Business One och kan erbjuda kompletta affärssystemlösningar för de små och medelstora företagen. Arete Affärssystem är Business Partner till SAP i Sverige och har certifierade konsulter med lång erfarenhet av SAPs affärssystem. Arete Affärssystem fick utmärkelsen ”Årets SAP Business One Partner 2004”.