ESBE ska växa med branschlösning för tillverkande industri

StockholmImplema har tecknat ett avtal med ESBE AB i Småland om att införa Implemas branschlösning Industry Provider för tillverkande industri, baserat på SAPs affärssystem mySAP All-in-One. Driftstarten är planerad till januari 2006 och omfattar alla anställda på företagets huvudkontor i Reftele, Småland.

– Vi har utvärderat flera olika alternativ men valde SAP och Implema främst av två skäl. För det första att våra viktigaste behov täcks inom ramarna för SAPs standardlösning och att vi härigenom kan minimera kostsamma anpassningar. För det andra vårt stora förtroende för Implema som implementatör, konsult- och långsiktig affärspartner, säger Heinz Hoffmann, IT-chef på ESBE AB.

ESBE som utvecklar, tillverkar och marknadsför styrdon för vätskeburna system, kommer att utnyttja i stort sett alla funktioner inom ramarna för Implemas branschlösning. Det handlar om allt från beslutsstöd, order, lager, fakturering, inköp, marknadsföring och försäljning till produktion. SAPs branschlösning kommer att ersätta tidigare affärssystem från Systeam.

– Vi befinner oss i dag i en kraftig expansionsfas och känner att vi behöver ett nytt affärssystem som kan stödja denna tillväxt. Främst handlar det om ett processtöd genom de olika faserna i en produktlivscykel, där vi idag ansvarar för allt från utvecklingen av nya produkter till produktion och försäljning mot OEM-kunder, återförsäljare och distributörer lokalt och internationellt, tillägger Heinz.

– Vi ser en tydlig trend att marknaden i första hand söker ekonomiskt stabila leverantörer och paketerade lösningar som kräver minimalt med anpassningar, säger Tommy Wickström, försäljningsansvarig för mySAP All-in-One.

– Vi ser detta som en stor möjlighet att fortsätta öka vår positionering mot tillverkande industri och öka vår närvaro i denna region, säger Jörgen Aronsson, konsultchef och leveransansvarig på Implema. Redan idag har vi ett kraftfullt paket och tillsammans med en tydlig och välstrukturerad metod kan vi ge kunder trygghet och minimerad risk i ett affärssystemsbyte.

-Implemas branschlösning inkluderar även en integrerad lösning för tid och jobbregistrering med produkten ProMark från Mark Information Sverige. Mark är en av Nordeuropas ledande leverantör inom detta område och det känns mycket bra att kunna erbjuda deras lösning integrerad mot SAP, säger Jörgen Aronsson vidare.

Om Implema


Implema är Sveriges ledande återförsäljare av SAP All-in-One. SAP har världens mest kompetenta affärssystem, och det försöker vi att förmedla till våra kunder. Systemet passar inte bara till de stora bolagen, utan fungerar även utmärkt till mindre och medelstora. Våra tjänster sträcker sig från förstudier och implementering av SAP till vidareutveckling, support och drift. Vårt mål är att vara den självklara partnern för alla som vill införa, utveckla eller anpassa SAPs produkter och lösningar. Vi arbetar sedan 2001 som återförsäljare till SAP och 2003 blev vi valda av kunderna till årets SAP-partner.