Isover Scandinavia väljer SAPs affärssystem

Isover Scandinavia, som ingår i den globala Saint Gobain-koncernen, har valt att implementera SAPs affärssystem för sin verksamhet i Sverige och Danmark.

StockholmI dagarna påbörjar Isover Scandinavia implementeringen av den senaste versionen av SAPs affärssystem, mySAP ERP.

Företaget avser använda systemets huvudfunktioner inom ekonomi och administration, inköp, försäljning, distribution, lager, produktion och fabriksunderhåll.

I Sverige omfattar implementationen bolagets kontors- och produktionsenhet samt centrallagret i Billesholm, Skåne, samt en separat lagerlokal strax utanför Sundsvall. I Danmark omfattas
bolagets kontors- och produktionsenhet i Vamdrup på Jylland av implementationen.

– Efter flera års utredningar har vi kommit fram till beslutet att implementera SAPs affärssystem i både Danmark och Sverige samtidigt. Vi kommer att utnyttja koncernens template från vårt tyska systerbolag. Projektet planeras gå i drift våren 2006 , säger Stellan Wessman som tillsammans med Torben Fyhring bär IT-ansvaret för projektet i Sverige och Danmark.

– Vi är glada att Isover Scandinavia valt SAPs affärssystemplattform för framtida effektiviseringar av verksamheten, säger Jonas Bergh, kundansvarig säljare på SAP Svenska AB.

Kort om Isover Scandinavia och Saint-Gobain-koncernen


Saint-Gobain Isover Scandinavia tillhör den globala koncernen Saint-Gobain med huvudsäte i Frankrike. Saint-Gobain grundades redan 1665 och tillverkar, förädlar och distribuerar produkter av glas, keramiska material, plaster och gjutjärn. Saint-Gobain är världens största tillverkare av isoleringsmaterial och Isover är det internationella varumärket för denna division inom koncernen. Koncernen Saint-Gobain består av mer än 1200 konsoliderade företag med ca 170 000 anställda. Saint-Gobain Isover Scandinavia sysselsätter ca 650 medarbetare och innehar två av världens modernaste glasullsfabriker i Billesholm, Sverige och Vamdrup, Danmark.