Klart med ny Sverigechef på SAP Svenska AB

StockholmJan Arpi har tillträtt rollen som VD för SAP Svenska AB, efter en tid som tillförordnad i samma position.

Jan Arpi blir ny VD för SAP Svenska AB. Jan Arpi har arbetat på SAP Svenska AB i drygt tre år och under större delen av tiden som vice VD och CFO för den svenska verksamheten. Jan kommer i rollen som VD att rapportera till Henrik Rasmussen, SAPs Nordenchef i Köpenhamn.

Jan Arpi har många års erfarenhet från finans- och controllervärlden bla i rollen som vice VD och CFO på IT-företaget A Brand New World samt som Vice President & Group Treasurer på Swedish Match.

– Min bedömning är att affärsläget har ljusnat, åtminstone om vi ser till våra lokala försäljningsframgångar under första kvartalet i år, säger Jan Arpi.

– Vi kommer i Sverige liksom globalt att öka vårt marknads- och säljfokus på marknadssegmentet mindre- och medelstora företag. Lanseringen av vårt globala partnerprogrammet – Partner Edge – i förra veckan, är en markering av att partners kommer att få en allt viktigare roll mot detta segment, säger Jan.

– Våra investeringar i ett kvalitativt återförsäljarnätverk börjar ge resultat, även bland de medelstora företagen. Bara under innevarande kvartal har vi hittills tecknat en handfull nya kundavtal, avslutar Jan.