Innovativ branschlösning för svensk stålindustri

StockholmIntesy har tecknat ett samarbetsavtal med SAP Svenska AB, som innebär att de blir återförsäljare av en branschlösning för stål- och metallindustrin, baserad på SAPs affärssystem mySAP All-in-One. Med den nya branschlösningen, Intesy Steel and Metal Solution, ska Intesy adressera mindre och medelstora företags behov av effektiva kärnprocesser i branschen.

Avtalet innebär att Intesy kommer att erbjuda ett komplett paket av implementations-, service- och supporttjänster relaterade till branschlösningen Intesy Steel and Metal Solution i Sverige.– Intesy har mer än 10 års erfarenhet av effektiva IT-lösningar för företag inom stål- och metallindustrin. Stålbranschen karaktäriseras av komplex och snabb produktutveckling samt tillverkning av produkter som är baserade på standard-komponenter, men som säljs i kundunika varianter, säger Johan Christenson, VD för Intesy Business & IT Solutions i Sverige.

Lösningen är utvecklad av Intesys expertis i Österrike, USA, Australien och Sverige och har införts med stor framgång i bl.a Australien,Österrike och Danmark. Intesy lanserar nu denna beprövade lösning och sina erfarenheter från stålindustrin på nya marknader såsom Sverige.

– Intesy Steel and Metal Solution är en lösning som tar fasta på kundspecifika önskemål genom hela försörjningskedjan, från beställning till leverans, tack vare en integrerad attribut- och egenskapshantering, kommenterar Johan.

– Med en nyckelfärdig branschlösning som Intesy Steel and Metal Solution, öppnar sig marknaden för mindre och medelstora stål- och metallföretag att skaffa sig konkurrensfördelar till en acceptabel kostnad. Detta samtidigt som de får en långsiktigt affärspartner som kan utveckla affärssystemet över tiden, säger Tommy Wickström, försäljningsansvarig för mySAP All-in-One på SAP Svenska AB.

mySAP All-in-One


mySAP™ All-in-One vänder sig till små- och medelstora företag som söker en kostnadseffektiv och skalbar lösning med branschspecifika krav och behov på företagets affärsprocesser förpaketerat i lösningen. Lösningen är en utveckling av SAPs flaggskepp mySAP Business Suite som tar fasta på branschspecifika behov utvecklade i nära samarbete med tusentals kunder och partners under drygt tre decennier. mySAP All-in-One levereras av kvalificerade återförsäljare med minimala behov av konsultinsatser, till låg risk och fast pris.

Intesy Steel and Metal Solution


Intesy Steel and Metal Solution innehåller lösningar och processer både för lager- och kundorderstyrd tillverkning samt stöd för allt från planering till hantering av kundorder och inköp samt tillverkning och leverans.

Kort om Intesy


Intesy är en ledande leverantör av industrispecifika IT-lösningar för stålindustrin. Som global aktör av standardiserade tjänster och industrilösningar är intesy en pålitlig partner när det gäller att generera verklig affärsnytta för våra kunder. Intesy har ett stort antal referensinstallationer både mot små och stora stål- och metallföretag över hela världen. Sedan 1997 ingår Intesy i den börsnoterade koncernen Böhler-Uddeholm AG med säte i Österrike och med ca 13 700 anställda. Intesy har sitt huvudkontor i Wien och finns representerat genom sina dotterbolag i Australien, Brasilien, Kina, Tyskland, Ryssland, Singapore, Sverige och USA. I Sverige finns Intesy representerat i Karlstad och Hagfors. För mer information se www.intesy.biz