Wellnet ska växa med en integrerad friskvårdsportal

StockholmWellnet har valt SAPs affärssystem SAP Business One för sin nya friskvårdsportal som lanserades i höstas. I januari 2006 öppnas portalen för Stockholmsföretag, för att därefter introduceras i hela landet.

– Härmed är den tekniska plattformen för friskvårdsportalen komplett, enligt Wellnets VD Kicki Wallje-Lund.

Wellnet började i våras med att välja leverantör av den portal som kommer att presentera ett stort utbud av friskvårdsprodukter och tjänster från 1000-tals leverantörer.

– Genom att integrera portal och databas med SAPs affärssystem kan vi säkerställa kundflödet från beställning till betalning, vilket är ett måste om vi före utgången av 2006 ska kunna serva ca 20.000 användare från Ystad till Haparanda, säger Kicki Wallje-Lund.

– Valet av affärssystem baserade sig helt och hållet på rekommendationer från vår leverantör av portalen, ClearCloud AB. De bygger portalen på en e-handelslösning som är helt integrerad med SAP Business One.

Syftet med friskvårdsportalen är att göra det enklare för företag att erbjuda sina anställda subventionerad friskvård utan att behöva avdela resurser för att organisera och administrera den, samtidigt som de anställda får ett större utbud att välja mellan.

– Vi hoppas och tror att denna tjänst ska kunna locka även mindre aktiva människor att utnyttja de friskvårdstjänster som subventioneras av deras företag, säger Kicki.

Wellnet kommer initialt att utnyttja SAP Business Ones huvudfunktioner inom administration, redovisning, försäljning inklusive statistik samt kundvård.

– SAP Business One är ett bra affärssystem för företag som liksom Wellnet befinner sig i en kraftigt expansiv fas, där t.ex. orderbekräftelser och fakturor lätt blir administrativa flaskhalsar, säger Tobias Andersson, försäljningsansvarig för SAP Business One på SAP Svenska AB.

Wellnet


Wellnet är ett nystartat företag, ett friskvårdsvaruhus på nätet som erbjuder outsourcing, dvs både förmedling och hantering av friskvård. Wellnets affärsidé är att sammanföra leverantörer av friskvårdstjänster med arbetsgivare som vill subventionera sina anställdas friskvårdsutövande.
Wellnets friskvårdsportal grundas på en IT-plattform som, förutom urvalet av leverantörer, innehåller bokning av tjänster, administration och ekonomi, statistik och information. För mer information om Wellnet se: www.wellnet.se