ESBE och Implema snabbt igång med nytt affärssystem

StockholmESBE AB driftsatte i januari, efter mindre än 20 veckors implementeringstid, branschlösningen för tillverkande industri, Implema Industry Provider, baserad på mySAP All-in-One. Ansvarig för implementationen är Implema AB.

– Driftstarten var odramatisk och vi är mycket nöjda med att vara igång med ett komplett affärssystem, helt enligt plan, på mindre än 20 veckor, säger Heinz Hoffmann, IT-chef på ESBE.

Totalt omfattas ca 60 användare vid ESBEs huvudkontor i Reftele i Småland av det nya affärssystemet som ersätter tidigare system från Systeam.

ESBE kommer att använda Implema Industry Provider för verksamhetens dagliga hantering av inköp, order, lager, fakturering, produktion, ekonomi och kvalitet. Därutöver ingår ett nytt datalager och ett nytt tid- och närvarorapporteringssystem i leveransen.

– Vår målsättning är att stärka vår position ytterligare i Smålandsregionen med ett konkurrenskraftigt affärserbjudande för medelstora företag inom tillverkande industri, säger Jörgen Aronsson, VD på Implema.

– Med våra färdigpaketerade branschlösningar, kostnadseffektiva implementeringar och en referens som ESBE, anser jag att vi har goda möjligheter att lyckas även i denna region, tillägger Jörgen.

Om ESBE


ESBE AB i Sverige har sedan 1939 utvecklat och tillverkat styrdon för reglering av vätskeburna system i små och större fastigheter. ESBE är idag ett av de ledande företagen i Europa vad gäller denna typ av produkter. ESBE omsätter cirka 200 miljoner kronor och finns idag representerat i ett 40-tal länder genom dotterbolag och återförsäljare. ESBE AB har 130 anställda.

Om Implema


Implema AB erbjuder spetskompetens inom SAPs produkter, integration och affärsprocesser. Våra tjänster sträcker sig från förstudier och implementering till vidareutveckling, support och drift. Med Implemas färdigpacketerade branchlösningar, baserade på mySAP All-in-One, erbjuder vi snabba och kostnadseffektiva implementeringar främst till små och medelstora företag. Implema AB, med huvudkontor i Bromma Stockholm, har idag 45 anställda. År 2005 omsatte företaget drygt 50 miljoner SEK.