Bex Sport i Skåne väljer SAPs affärssystem

StockholmTeknikmejeriet har tecknat avtal med sportgrossisten, Bex Sport i Höganäs, om att införa SAPs affärssystem SAP Business One. Teknikmejeriet är ansvarigt för driftsättningen av systemet som är planerad till 30 april 2006.

– Vi letade efter ett system som kunde stödja vår internationella expansion, säger Björn Andersson, VD på Bex Sport AB.

– Vi valde SAP Business One bland annat därför att det erbjuder ett flexibelt rapporterings- och uppföljningsstöd för vår grossistverksamhet, där en stor del av verksamhetens intäkter kommer från tredjepartshandel med gods som avsätts direkt på den internationella marknaden. Det omfattande stödet för valutahantering underlättar relationerna till våra internationella leverantörer i Asien, säger Björn Andersson.

– Ytterligare en viktig faktor i valet av SAP Business One var Teknikmejeriets paket för implementering, kallad TM SBO, fortsätter Björn Andersson. TM SBO innehåller en mycket strukturerad projektplan, en selektiv igångsättning av funktioner och möjlighet för kunden att själv göra en hel del implementeringsarbete. Därmed kan kostnaderna hållas på en låg nivå och projekttiden kortas till ett minimum.

Bex Sport kommer initialt att utnyttja SAP Business Ones huvudfunktioner inom redovisning, administration, inköp, logistik, försäljning och distribution. Det nya systemet ersätter tidigare system från SPCS.

Företaget är grossist av sport- och fritidsprodukter till ett stort nätverk av återförsäljare och agenter där sport-, dagligvaru- och bensinkedjor samt leksaksfackhandeln återfinns. Några exempel på återförsäljare i Sverige är Intersport, Stadium och Team Sportia.

– Bex Sport är ett bra exempel på hur SAPs affärssystem, i kombination med en väl strukturerad implementeringsmetodik som Teknikmejeriets TM SBO, passar perfekt för ett mindre företag med avancerade behov av systemstöd på logistik- och ekonomisidan, säger Hans Ramel, informationsansvarig, Teknikmejeriet AB.

Om Teknikmejeriet

Teknikmejeriet AB levererar heltäckande IT-lösningar till företag med höga krav på kvalitet. Tillsammans med branschledande partners, som SAP, levererar vi ett komplett utbud av tjänster inom våra affärsområden Internetaccess, webbpubliceringsverktyg och affärssystem. Läs mer under Teknikmejeriet AB