SAP och Microsoft levererar sin första gemensamma produkt

StockholmSAP och Microsoft släpper i juni 2006 en första version av den gemensamma produkten Duet ™ Software, som för tolv månader lanserades under kodnamn Mendocino och som
sedan december i fjol betatestats av 100-talet kunder och partners.

Syftet med Duet ™ Software är att ge användare av Microsoft Office enkel åtkomst till data och processer i SAPs affärssystem, direkt via MS Outlook eller annan valfri MS Office programvara.

Den första versionen av Duet ™ Software innehåller stöd och integration med SAPs affärssystem bl.a. för smidigare funktioner och processer kring personaladministration och budgetering.

Microsoft och SAP svarar gemensamt för utveckling, support, marknadsföring och försäljning av Duet ™ Software. En global roadshow med stopp i tretton städer är planerad med start den 13 juni i år.

Nya paketeringar under 2006


SAP och Microsoft meddelar samtidigt att man avser leverera nya nyckelfärdiga paketeringar under andra halvåret 2006 till Duet ™ Software, med stöd för bl.a. fler spårkversioner samt fler affärsprocesser inom personaladministration samt inköp och försäljning i SAPs programvara.

Enligt Shai Agassi, produkt- och teknologichef på SAP AG, kommer Duet ™ Software att minska kostnaderna för åtkomst till affärsinformation och bidra till snabbare beslutsprocesser bland SAPs kunder. Enkel åtkomst till affärsinformation via MS Office program kommer dessutom långsiktigt att bidra till fler användare av SAPs system och att efterlevnaden av företagens policies blir enklare genom en ökad transparens och öppenhet internt på företagen.

Den tekniska plattformen för lösningen baserar sig på SAPs Enterprise Services Architecture
(ESA) och Microsoft.NET.

För fler detaljer se SAPs och Microsofts gemensamma hemsida www.duet.com med en kort produktbeskrivning, white paper, FAQs samt dagens annons i den europeiska versionen av Wall Street Journal.

För mer information se SAPs internationella pressmeddelande.