10 000 nya SAP® Business One – kunder på tre år

StockholmSAP-koncernen passerade i dagarna en milstolpe i företagets småföretagarsatsningar, då man tecknade sitt tiotusende SAP® Business One-avtal med det indiska företaget Rajiv Plastics, som erbjuder färgkoncentrat för industriell infärgning av plast. I Norden är motsvarande siffra ca 650 kunder.

– Vi upplever att små företag som växt ur sina befintliga ekonomi- och personalsystem är en välrepresenterad intressegrupp för SAP® Business One i Norden. Det handlar om företag som behöver ett standardsystem som kan integrera även andra verksamhetskritiska processer som t.e.x. logistik och försäljning och för vilka leverantörstrygghet och närheten till lokala duktiga återförsäljare väger tungt, säger Janne Karonsuo, affärsutveck-lingschef för SAP Business One i Norden.

– I Sverige befinner vi oss idag i ett läge där vi har den kritiska massan av en handfull kvalificerade SAP® Business One återförsäljare som täcker in vårt land från Helsingborg i söder till Skellefteå i norr, säger Tommy Wickström, Channel Manager på SAP Svenska AB.

– Marknaden har mognat och så även våra lösningar som idag erbjuder mindre företag möjligheten att växa utan begränsningar i språk och globala krav. Flera av våra återförsäljare erbjuder idag implementationstider på fem dagar och uppåt till fast pris tack vare lång erfarenhet och beprövade införandemetodiker, tillägger Tommy Wickström, Channel Manager på SAP Svenska AB.

För fler detaljer se det internationella pressmeddelandet
från SAP AG i Walldorf.

Om SAP® Business One

SAP Business One är ett användarvänligt affärssystem för företag med mellan 10 och ett par hundra anställda. SAP Business One är ett helintegrerat system som innehåller lösningar inom administration, ekonomi, inköp, försäljning, lageradministration, produktion, materialplanering och personal. SAP Business One finns idag i 40 olika språkversioner. Drygt 1200 återförsäljare ansvarar för försäljning, implementation och underhåll av lösningen globalt. Därutöver har tredjeparts leverantörer av programvara, så kallade Independent Software Vendors (ISV) utvecklat mer än 250 speciallösningar som går att integrera med SAP Business One. SAP Business One erhöll 2005 utmärkelsen Technology Product of the Year av tidskriften Small Business Technology Magazine. För mer information om vårt återförsäljarnätverk av SAP Business One i Sverige se
Channel Partners