Gerby Produkter AB inför SAPs affärssystem på rekordtid

StockholmSkånska Gerby Produkter AB, som säljer hushålls- och personvårdsprodukter i Sverige och internationellt, har driftsatt sitt nya affärssystem SAP® Business One på 10 dagar. Ansvarig för införande och lokal support av systemet är Akribi System AB i Helsingborg.

– Vi letade efter ett standardsystem för ett integrerat IT-stöd för en verksamhet i snabb tillväxt, som var intuitivt och lätt att använda, säger Michael Christensen, VD på Gerby Produkter AB.

– Vi utvärderade flera andra alternativ men valde SAP® Business One främst av tre skäl. För det första att det erbjuder bra verktyg för analys av säljstatistik och kunders köpmönster till underlag för bättre
säljprognoser och inköp. För det andra att det bygger på en öppen SQL-databas vilket underlättar kopplingar och extrahering av information i andra system. För det tredje att systemet finns i ett stort antal språkversioner, vilka underlättar kontakterna med våra europeiska leverantörer samt vår egen tillverkningsenhet i Kina, säger Michael Christensen.

Gerby Produkter AB valde att i en första fas driftsätta SAP® Business Ones huvudfunktioner inom ekonomi, redovisning, order, lager, fakturering, inköp och försäljning. I augusti avser företaget även komma igång med CRM-modulen för säljstöd och kundvård samt servicemodulen. SAP® Business One ersätter tidigare system från Visma ( f.d. SPCS).

– Gerby Produkter AB är ett levande exempel på att införandet av ett komplett affärssystem som SAP® Business One inte behöver ta mer än ett par veckor i anspråk, säger Anders Wallin, försäljningsansvarig för SAP® Business One på Akribi System AB.

Om Gerby Produkter


Gerby Produkter AB är ett dotterbolag till The Empire AB. Gerby Produkter AB har i flera år representerat ett antal världsledande varumärken på skandinavisk marknad, främst inom kökhushåll och personvård. BaByliss, Kenwood och Saeco är de allra tyngsta. Sedan år 2000 finns Gerbys svenska huvudkontor i egna, nybyggda lokaler i en expansiv ”business park” i Center Syd Löddeköpinge i den lika expansiva Öresundsregionen. Här finns inte bara Gerbys internationella HK, också utställning, lager, service och avdelningar för kvalitetssäkring och leveranskontroll. En andra sverigeenhet är den på Grevgatan 48 i Stockholm med showroom och utbildningscenter för butikspersonal. Gerby Produkter AB samarbetar med ett återförsäljarnätverk i Norden med ca 1500-2000 återförsäljare. Mer information:
www.gerby.com.

Om Akribi System


Akribi System AB grundades 1985 och har sedan dess implementerat affärssystem på 100-tals mindre och medelstora företag. Akribi erbjuder hög kompetens på områden som projektledning, utbildning och systemutveckling och har dessutom en egen avdelning för helpdesk. Akribi är lokaliserat i Helsingborg men kunderna återfinns över hela landet. Mer information: www.akribi.se.