SAP släpper ny funktionalitet utan uppgraderingar till mySAP ERP kunder

Stockholm
SAP presenterar på SAP TechEd´06 i Las Vegas en ny releaseplan för affärssystemet mySAP ERP. All ny funktionalitet fram till 2010 kommer att levereras som tilläggspaket till mySAP ERP 2005. De första tilläggspaketen är enligt plan klara för leverans i december 2006.

– Undersökningar visar att marknaden idag efterfrågar nya leveransmodeller av tjänsteorienterad programvara. Erbjudandet av små handfasta tilläggspaket som ett alternativ till mer kostsamma och omfattande uppgraderingar är definitivt ett steg i rätt riktning, säger Yvonne Genovese, vice president, distinguished analyst, Gartner Research.

Tjänstepaketeringarna kommer att omfatta allt från rena produktförbättringar till branschspecifik funktionalitet och standardiserade enterprise services.

– Den nya releaseplanen är en signal till både våra kunder och partners att den som en gång investerat i SAPs affärssystem, mySAP ERP 2005, härmed har en stabil och flexibel bas för företagets innovationer under lång tid framöver, säger Tomas Andersson, chef för SAPs lösningsarkitekter i Sverige.

För mer information se SAPs internationella pressmeddelande.