Byggbeslag AB får pris för rekordsnabbt systemskifte

StockholmVärmländska Byggbeslag AB erhöll i dagarna Veckans Affärers prestigefulla utmärkelse för ”bästa tidplan” vid installation av affärssystem 2006. Bakom utmärkelsen stod en jury som valde bland åtta nominerade företag som representerade lika många affärssystemleverantörer.

– Ett stort grattis till projektgruppen på Byggbeslag AB och vår duktiga mySAP All-in-One partner Implema AB, som gemensamt ligger bakom den rekordsnabba implementeringen på fyra månader,
säger Jonas Bergh, försäljningschef på SAP Svenska AB.

Byggbeslags införandet avsåg Implemas branschlösning Trade Provider och omfattade alla processer i verksamheten inklusive reservdelshantering för huvudkontor, centrallager samt sex försäljningskontor.

Juryns motivering:


”Byggbeslag har haft en kort tidplan för installation av sitt nya affärssystem relativt omfattning och komplexitet samt förmåga att realisera tidplanen med gott resultat. Byggbeslag har haft förmågan att hålla sig till standard.”

Jurymedlemmarna i Veckans Affärer Open 2006:

Rolf Berndtson, VD på Dataföreningen i Sverige; Gunnel Duveblad, Senior Advisor IT; Hans Kalderén, oberoende affärssystemexpert; Raine Öberg, ansvarig för affärssystem på Scania AB.

För mer information om Byggbeslag ABs projekt och verksamhet,läs SAPs kundblad,alternativt läs artikeln
Rekordsnabbt systemskifte.

Om Trade Provider


Byggbeslags införande avsåg Implemas branschlösning Trade Provider, som baserar sig på SAPs affärssystem mySAP All-in-One.
Branschlösningen erbjuder en plattform som integrerar alla processer i ett handelsföretag med allt från ekonomi och redovisning till inköp, lager försäljning och distribution. Branschlösningen har utvecklats i nära samarbete med ledande handels- och grossistföretag. Bland Implemas kunder inom handel- och grossistverksamheter märks förutom Byggbeslag AB, ELFA AB, ESMA Försäljnings AB, Gycom AB och Gärdin & Persson AB. För mer information om se: Implemas produktblad

Om Byggbeslag


Byggbeslag ett företag i Wermia, förser som rikstäckande och marknadsledande distributör främst bygg- och fastighetsbranschen med beslag, inrednings- och säkerhetsprodukter. Huvudkontoret och centrallager är placerat i Karlstad. Försäljningskontor finns i Sundsvall, Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping , Luleå och Umeå. På försäljningskontoren finns även servicelager. På samtliga kontor finns låsverkstäder och installationsverksamhet. Byggbeslag – inkl Lås & Nyckel, Låskedjan och Bysmeden – omsätter ca 375 MSEK och har ca 185 anställda. För mer information se: www.byggbeslag.se.

Om Implema


Implema AB erbjuder spetskompetens inom SAPs produkter, integration och affärsprocesser. Våra tjänster sträcker sig från förstudier och implementering till vidareutveckling, support och drift. Med Implemas färdigpaketerade branschlösningar, baserade på mySAP All-in-One, erbjuder vi snabba och kostnadseffektiva implementeringar främst till små och medelstora företag. Implema AB, med huvudkontor i Bromma Stockholm, har idag cirka 50 anställda. År 2005 omsatte företaget drygt 50 miljoner SEK. För mer information se: www.implema.se
.