SAP Nordic inrättar rollen som operativ chef

StockholmDan Ahlstedt tillträder per 1 januari 2007 den nya rollen som operativ chef för SAP Nordic, vilken förutom Norden även omfattar de baltiska länderna.

Som operativ chef kommer Dan Ahlstedt att ansvara för säkerställandet av företagets affärsmål samt för en kontinuerlig effektivisering av processer inom marknad, försäljning och partnerverksamhet samt stöd för företagets produkt- och industrifokus i regionen. Dan Ahlstedt kommer att rapportera till SAPs Nordenchef Henrik Rasmussen samt Wolfgang Runge, som är operativ chef för EMEA NEWS-regionen.

-SAPs lösningsportfölj har expanderat kraftigt under de senaste åren. Det gäller även de marknader vi adresserar med branschlösningar och lösningar för mindre och medelstora företag. En av mina prioriteringar nästa år handlar därför om att positionera våra lösningar på ett lättbegripligt sätt för kunderna, så att de kan ta till sig ny teknologi och omsätta detta i konkret affärsnytta i sina företag, säger Dan Ahlstedt.

Dan Ahlstedts karriär på SAP


Dan Ahlstedt anställdes på SAP i Finland 2003 och har förutom VD-rollen haft ett par olika chefspositioner inom marknadsföring och försäljning varav nu senast med ansvar för SAP Nordics fokus på marknadssegmentet mindre och medelstora företag.