Semper AB effektiviserar med SAP och Implemas branschlösning för livsmedelsindustrin

StockholmSemper AB och Implema AB har tecknat ett avtal för implementering av Implemas branschlösning för små och medelstora företag i livsmedelsbranschen,
Implema All-in-One Food Provider. Den färdigpaketerade branschlösningen bygger på SAP All-in-One från världsledande affärssystemleverantören SAP.

Semper AB kommer att använda Implema All-in-One Food Providers funktioner för verksamhetens dagliga hantering av försäljning, lager, inköp, ekonomi och tillverkning samt mycket omfattande EDI-trafik.

– I urvalsprocessen sökte vi en strategisk partner som under lång tid kan verka som en förlängd arm för utveckling av vårt IT-stöd. SAP och Implema kunde erbjuda många färdiga lösningar och en gedigen kunskap om vår bransch vilket var en viktig komponent i val av partner, säger Anders Wickbom, IT-Chef på Semper AB.

– Vår nya partner Implema har dessutom ett stort antal referenser från mellanstora företag i livsmedelsbranschen. Detta gör att vi har stort förtroende för att implementeringen blir bra, fortsätter Anders Wickbom.

Vid implementeringen av det nya affärssystemet kommer befintliga affärsprocesser ersättas rakt av. EDI-trafiken kommer att öka markant. Semper inför ett avancerat prognossystem från SAP och ersätter befintlig BI-lösning (rapportering och uppföljning) med motsvarande från SAP. Det som är helt nytt är EDI kopplingar mot Sempers partner för tredjepartslager.

Semper räknar med att förbättrad informationskvalitet, utökad integration mot kunder, leverantörer och tredjepartslager samt mer exakta prognoser kommer att effektivisera verksamheten.

I första steget omfattas ett femtiotal användare i Sverige, Norge och Finland av det nya affärssystemet.

Implementeringstiden för Sempers kompletta affärssystem för de tre nordiska länderna är beräknad till endast 17 veckor. Implementeringen ersätter tidigare affärssystem från Lawson (fd. Intentia).

För mer information kontakta:

Semper AB, Christina Lingdén, Informationsansvarig, Tel: 08 505 93 126
e-post: christina.lingden@semper.se

Semper AB, Anders Wickbom, IT-Chef, Tel: 08 505 93 175
Mobil: 070-739 65 37
e-post: anders.wickbom@semper.se

Implema AB, Björn Ödewing, Försäljningschef, mobil: 070 5949 276
e-post: bjorn.odewing@implema.se

SAP Svenska AB, Per Nilsson, Kundansvarig säljare, mobil: 073 8020 950
e-post: per.nilsson@sap.com

Om Semper

Semper är en ledande aktör inom barnmat och glutenfria produkter i Norden, Storbritannien och Ryssland. Sedan 2006 ingår Semper i det internationella konsumentvaruföretaget Hero AG med drygt 4000 medarbetare i 30 länder. Semper har en omsättning på ca 900 MSEK med 100 anställda. www.semper.se

Om Implema AB

Implema AB erbjuder spetskompetens inom SAPs produkter, integration och affärsprocesser. Våra tjänster sträcker sig från förstudier och implementering till vidareutveckling, support och drift. Med Implemas färdigpaketerade branschlösningar, baserade på SAP All-in-One, erbjuder vi snabba och kostnadseffektiva implementeringar främst till små och medelstora företag.
Implema AB, med huvudkontor i Bromma Stockholm, har idag cirka 50 anställda.
Företaget omsätter drygt 65 miljoner SEK. www.implema.se

Om Implema All-in-One Food Provider


Implema All-in-One Food Provider är en paketerad branschlösning för små och medelstora företag inom livsmedelsbranschen. Den är baserad på världsledande affärssystemet SAP och har utvecklats i nära samarbete med ledande livsmedelsföretag.

Tack vare Implemas beprövade metod och unika erfarenhet kan vi med hög säkerhet i pågående verksamhet gå från projektstart till drift på mellan åtta och tjugo veckor.
Och detta till ett fast pris.

Bland Implemas kunder inom Livsmedelsbranschen finns exempelvis
Arvid Nordquist, BergendahlsGruppen, Coca-Cola, Campbell Soup, Gunnar Dafgård, Salico och Wasabröd.