Butterick´s installerar lösning från RBS och SAP!

StockholmButterick´s är företaget som de allra flesta känner igen. Bara man nämner namnet drar många på smilbanden och minns roliga skämt, kalas, festligheter och bus vilket ju också är Glädjehuset Butterick´s geniala affärsidé. Företagets historia är mer än 100 år och idag finns fem egna Butterick´sbutiker i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och Halmstad. I norra Sverige har man franchiseverksamhet genom leksaksaffärerna Barnens Hus. Dessutom äger Butterick´s grossisten Leco som levererar fest- och skämtartiklar till de egna butikerna men också till andra leksaks- och dagligvaruhandlare i Norden och Baltikum.

– Självklart är vi oerhört stolta över att ha klarat två världskrig, flera lågkonjunkturer och ändå är lika aktuella efter 100 år säger Bengt Olander, skägghandlare och företagsledare för Butterick´s.

Nya möjligheter

För att knyta ihop Butterick´s affärsmässiga verksamhet fanns behovet av en gemensam grund både vad gäller kassasystem i butikerna samt uppföljning och styrning från huvudkontoret. Därför valde Butterick´s att investera i RBS kassasystem StorePOS och kortlösningen RBS CardSolution i kombination med affärsystemet SAP Business One via Littlefish AB i Halmstad. Lösningen från RBS och SAP är Windows-baserad och har utvecklats utifrån affärssystemvärldens och den svenska detaljhandelns speciella behov. Butterick´s ser många fördelar med att investera i nya system där man bland annat får tillgång till bättre beslutsunderlag som visas både med grafik och med siffror.

– Det som tidigare varit vattentäta skott företagen emellan blir nu istället öppna luckor och nya möjligheter. Eftersom vi både har butiksverksamhet och grossistverksamhet hoppas jag att detta blir ett system som genomsyrar verksamheten med möjligheter till bättre uppföljning av lager, försäljning och lönsamhet ända ner på artikelnivå säger Bengt Olander.

Även ute i Butterick´s butiker har behovet funnits av att modernisera såväl hårdvara som mjukvara och Bengt Olander hoppas detta ska ge en kick för butikschefer och personal som kommer att bli informerade och utbildade i det nya systemet inom några veckor. Mycket automatiseras av det som tidigare gjordes manuellt vilket ger mer tid att ägna åt kunderna och försäljningen.

– Vi behöver verkligen ett nytt butiksdatasystem och det känns tryggt att veta att det vi köper är väl utprövat sen många år tillbaka av företag med liknande verksamheter. När vi nu också byter hårdvara på samma gång blir det stor skillnad ute i butikerna för vår personal avslutar Bengt Olander.

Fakta om Butterick´s

Butterick´s är ett av Sveriges äldsta detaljhandelsföretag. Det startade i november 1903 på Drottninggatan i Stockholm och ungefär tio år senare öppnades en enhet i Göteborg av Wilhelm Aagesen. Sedan dess har företaget stannat inom familjen Aagesen/Olanders ägo i snart 100 år. I dag ägs och drivs företaget av Bengt Olander, som är dotterson till Wilhelm. Idag finns fem butiker i Stockholm, Göteborg, Malmö, Halmstad , Helsingborg samt en webshop. Sedan 1989 ingår även grossistföretaget Leco i Butterick´s. Läs mer på www.buttericks.se

Fakta om LittleFish

LittleFish erbjuder spetskompetens när det gäller att implementera, driftsätta och underhålla affärssystemet Business One från SAP, världens största leverantör av affärssystem. LittleFish’s tjänster sträcker sig från förstudier och implementering till vidareutveckling, support och drift. Deras kunder är små och medelstora företag från Malmö i söder till Kalix i norr. Läs mer på www.littlefish.se

Fakta om RBS

Retail Business System AB (RBS) som numer är en del av Vismakoncernen har sedan 1983 utvecklat och marknadsfört
butiksdatalösningar för den svenska detaljhandeln. RBS utvecklar kassaapplikationer, lokala backofficelösningar och
centrala lösningar för styrning av kedjeföretag inom detaljhandel. Tjänsteutbudet inkluderar även utrullningar och
installationer, utbildningar, eftermarknadstjänster samt konsulttjänster avseende ekonomistyrning och CRM för
detaljhandelsföretag. RBS har dag cirka 90 medarbetare med kontor i Norrtälje och Västerås. Ca 3000 butiker i hela
Sverige står på kundlistan. Läs mer på www.rbs.se