H1 Communications satsar på IP contact center med mjukvara från SAP

StockholmSAPs nya satsning på IP-telefoni har ruskat om marknaden för telefonilösningar. Nu väljer contact center-företaget H1 Communications ett IP-telefonisystem baserat på SAP Business Communiations Management software. Därigenom kan H1 Communications arbeta mer effektivt och höja servicen för sina kunder markant.

När H1 Communications med säte i Östersund stod inför att välja ett telefonisystem var användarvänlighet, hög funktionalitet och enkel hantering av alla kontaktkanaler centrala kriterier. Företagets aggressiva tillväxtstrategi i Norden innebar även att systemet enkelt skulle kunna utökas i takt med tillväxten, utan dyrbara investeringar i hårdvara och nya växlar.

– Kommunikationstekniken är hjärtat i vår verksamhet och valet av system är ett strategiskt beslut. Vi uteslöt tidigt växelbaserade system då dessa inte kunde ge oss samma möjligheter arbeta proaktivt och effektivt med kundservice i linje med vår H1-metodik. Med SAP Business Communications Management kan vi enklare utveckla nya verktyg och tjänster för våra kunder, säger Patric Huczkowski, informationsansvarig på H1 Communications.

Med SAP BCM hanteras all kommunikation som telefoni, e-post och sms i samma applikation. Mjukvaran är helt fristående men kan också enkelt integreras med andra IT-system, som ERP-, CRM- och ärendehanteringssystem.

SAP BCM gör det möjligt att enkelt knyta ihop kundtjänstavdelningar på olika orter. Det innebär minskade investeringar i hårdvara och ökad flexibilitet i verksamheten.

Under november implementeras SAP BCM hos H1 Communications. Affären omfattar samtliga verktyg för att bland annat göra analyser, hantera olika kanaler och spela in samtal. Dessutom inkluderas teknik som möjliggör röststyrning av samtal. SAP BCM öppnar därmed nya möjligheter att dirigera samtal, skapa köfunktioner samt att automatisera delar av kundtjänstarbetet.

– För contact center-företag och andra kontaktintensiva företag innebär IP-tekniken stora möjligheter att skapa lösningar utifrån kundernas behov. Vi märker att efterfrågan på integrerade lösningar ökar. Ur det perspektivet har mjukvarubaserad IP-telefoni stora fördelar jämfört med hårdvarubaserade växelsystem, säger Magnus Clementson, försäljningsdirektör, SAP BCM i Norden.

SAP BCM används i dag av flera contact centers i Sverige, däribland Kalix Tele24, HTF, LO, Ticnet med flera.

SAP förvärvade finlandsbaserade Wicom Communications – leverantör av IP-baserade telefonisystem för contact center- och företagskommunikation – i våras. Företagets programvara för IP-telefonisystem går nu under namnet SAP Business Communications Management software (SAP BCM). Detta innebär att Wicoms väl etablerade verksamhet i Sverige och på övriga marknader fortsätter under SAPs varumärke.

För ytterligare information kontakta:
Magnus Clementson
Försäljningsdirektör, SAP BCM i Norden
Telefon: +46 (0) 709 90 90 07
E-post: magnus.clementson@sap.com

Sanna Eulenberger
Communications Manager SAP Nordics
Telefon: +358 40 515 5889
sanna.eulenberger@sap.com