SAP leverantören Implema öppnar lokalt kontor i Karlstad

StockholmDen 1 januari öppnar Implema AB lokalkontor i Karlstad. Etableringen av ännu ett lokalkontor är del av Implemas strategi att med lokal förankring mycket aktivt kunna stödja utvecklingen av kunders SAP lösningar.

– Med vårt nya lokalkontor i Karlstad kan vi jobba ännu närmare våra existerande kunder i regionen. Men vi ser även en ökad efterfrågan från företag som vill migrera till SAP, vilket kräver fler duktiga SAP-konsulter. Implemas etablering i Karlstad innebär att det från och med nu finns en lokal SAP partner med unik erfarenhet från en lång rad SAP implementeringar hos medelstora företag inom olika branscher, berättar Jörgen Aronsson, VD Implema AB.

Implemas kontor i Karlstad består initialt av fyra stycken SAP konsulter som går över till Implema från Intesy Business & IT Solutions (Böhler-Uddeholmkoncernens IT-bolag). Förutom lokal närvaro i Karlstadregionen tillför de nya medarbetarna Implema ytterligare värdefull SAP kompetens inom framförallt processtillverkning och stålindustrin. Chef för Implema Karlstad blir Johan Lindberg.

– Företag inom segmentet medelstora företag har ofta slimmade IT organisationer vilket ställer stora krav på oss som strategisk SAP partner. För att möta våra kunders krav på lokal närvaro och ökat stöd vid utvecklingen av våra kunders SAP lösningar är vår strategi att fortsätta etablera lokalkontor där våra kunder finns, säger Jörgen Aronsson.

Etableringen i Karlstad innebär att Implema på kort tid öppnat lokalkontor på fyra svenska orter: Malmö, Helsingborg, Linköping och nu Karlstad. Implema består idag av drygt 60 medarbetare. Företaget har huvudkontor i Stockholm.

Om Implema AB

Implema har tio års erfarenhet att som helhetsleverantör erbjuda SAP lösningar till medelstora företag.

Med Implemas certifierade SAP Business All-in-One lösningar, erbjuder företaget snabba och kostnadseffektiva nyimplementeringar. Som pionjärer inom detta segment, har Implema efter närmare 20 SAP nyinstallationer, en unik position på den svenska marknaden.

För mer information kontakta

Jörgen Aronsson

VD Implema AB

Mobil: 070 644 84 18

jorgen.aronsson@implema.se