Klartecken för SAPs köp av Business Objects

Stockholm, SverigeSAPs köp av Business Objects är nu klart. Förslaget möttes med stor entusiasm från alla parter. Därmed kan världens största leverantör av affärssystem och världens främsta leverantör av beslutsstödssystem börja planera för en gemensam roadmap mot det som idag kallas business performance optimization. SAP och Business Objects lanserar redan nu gemensamma produkterbjudanden som hjälper företag att trimma sina verksamheter för att öka kvalitet, effektivisera och öka sin konkurrenskraft.

SAP och Business Objects har tusentals gemensamma kunder runt om i världen som kommer att kunna dra nytta av nya kombinerade lösningarna. Integrationen mellan de två företagen innebär att man nu kommer att kunna leverera system som i ännu högre grad än tidigare kommer att kunna hjälpa företag blir ännu bättre.

“Genom att kombinera vår omfattande plattform för affärsprocesser och vår existerande lösning för beslutsstöd, SAP BI, med Business Objects verktyg och lösningar för analys kommer vi att kunna bli ännu mycket bättre på att optimera affärsprocesserna i både små och stora verksamheter”, säger Anders Freijs, Marknadschef på SAP Svenska AB.

Genom köpet blir Business Objects en fristående affärsenhet inom SAP. Personal som idag arbetar med andra typer av beslutsstödslösningar inom SAP kommer att flytta till Business Objects för att ytterligare förstärka integrationen mellan företagens plattformar och produkter.

Bland de första gemensamma produkterna som lanseras finns:

  • Financial Performance Management
  • Governance, Risk and Compliance
  • Visualization and Reporting
  • Enterprise Query, Reporting and Analysis
  • Master Data Services
  • Data Integration and Data Quality Management
  • BusinessObjects Edge Series
  • Crystal Reports® Server
  • SAP® Business All-in-One with BusinessObjects Edge Standard

För mer information, kontakta:
Anders Freijs
Marknads- och kommunikationschef
Mobil: +46 70 239 59 05
E-post: anders.freijs@sap.com