Implema först i Norden att bli SAP Business Objects partner

Implema är den första nordiska SAP-partnern att certifieras inom SAP Business Objects. I SAP Business Objects ingår verktyg och lösningar för analys och presentation av business intelligence för att optimera affärsprocesser i små och medelstora företag.

Stockholm― Vårt förtroende för Implema är stort och vi är mycket nöjda med att få välkomna Implema som partner när vi drar igång med våra första projekt i norden, säger Johan Nilsson, Parner Sales Manager Business Objects.

Implema har en stark tradition, och marknadens mest erfarna konsulter, inom business intelligence och Netweaver. Som första partner inom SAP Business Objects stärker företaget ytterligare sina positioner inom dessa områden.

― Ett lika naturligt som självklart steg för oss. Partnerskapet inom Business Objects såväl breddar som spetsar vårt BI-erbjudande mot våra kunder. Framför allt så lyfter det vårt BI-erbjudande avseende presentation av data. Att vi är först är ingen tillfällighet då vi traditionellt är på offensiven när det dyker upp intressanta produkter som kan tillföra mervärde i våra leveranser, berättar Kent Thoresson, chef för Implemas nya affärsområde Netweaver & BI.

Med införandet av SAP Business Objects kan Implema erbjuda business intelligence lösningar och verktyg för att på ett mycket användarvänligt och effektivt sätt kunna optimera affärsprocesserna i små och medelstora företag. Användarna kommer själva att kunna konfigurera lösningarna och mycket nya finesser för integration och presentation på webben introduceras.

― Med Implemas långa erfarenhet och kompetens inom SAP business intelligence är vi övertygade om att de är den rätta partnern att introducera SAP Business Objects på den svenska marknaden, avslutar Kjell Grönberg, Channel Business Development, SAP Nordic.

Mer information


Implema AB
Kent Thoresson, Chef Implema Netweaver & BI
+ 46 (0)70-399 1990
e-post: kent.thoresson@implema.se

Jörgen Aronsson, VD
tel: + 46 706 44 84 18

e-post: jorgen.aronsson@implema.se

Business Objects
Johan Nilsson, Partner Sales Manager
Tel: +46 8 508 962 07

e-post: johan.nilsson@businessobjects.com

SAP Svenska
Mats van Haltaren, Channel Business Development
tel: +46 8 587 700 82
e-post: mats.van.halteren@sap.com

Om SAP

SAP är världens ledande leverantör av affärssystem. Idag använder fler än 46 100 kunder i över 120 länder SAPs applikationer – från enstaka produkter för det lilla eller medelstora företaget till stora lösningar för den globala organisationen. SAPs lösningar baseras på plattformen SAP NetWeaver och hjälper företag och organisationer att utvecklas förbättra sina kundrelationer, öka sitt utbyte med partners och skapa effektiva affärsprocesser. SAPs lösningar stöder affärsprocesser i i over 25 branscher som teknik, detaljhander, finansiella tjänster, läkemedel/sjukvård och offentlig förvaltning. SAP har verksamhet i över 50 länder och handlas på flera börser, bland annat Frankfurt och NYSE (som ”SAP”). För mer information, gå till www.sap.com/sweden.

Om Implema
Implema är ett konsultbolag som erbjuder medelstora företag helhetslösningar inom affärssystemet SAP. Implema var pionjärer på att erbjuda SAP som paketerade branschlösningar till mindre företag och är idag den ledande svenska SAP aktören inom SAP Business All-in-One. Implema grundades 1998 och har idag ett sjuttiotal medarbetare i Stockholm (Bromma), Malmö, Helsingborg, Linköping och Karlstad. Företaget omsätter 100 miljoner SEK. 2007 blev Implema valda till Årets Svenska SAP partner.
www.implema.se