Implema utbildar SAP konsulter i eget traineeprogram

StockholmTill hösten kör Implema igång sitt tredje traineeprogram där tio stycken handplockade civilingenjörer, civilekonomer och systemvetare utbildas till SAP konsulter.

Implema väljer att utbilda sina egna konsulter eftersom rekryteringsbehovet är stort, och det är svårt att hitta tillräckligt med erfarna SAP konsulter på marknaden.

Eva Norling, Rektor för Implema SAP Traineeprogram 2008 berättar:

— Vi utgår från det upplägg vi haft i tidigare traineeprogram. Resultatet har varit mycket bra och tidigare traineer har idag alla mycket kvalificerade SAP uppdrag inom Implema. De förbättringar vi introducerar i år är att traineerna får sina första kundkontakter redan i programmets andra vecka. Det är viktigt att de blir bekväma i konsultrollen och det är i kundkontakten man lär sig och utvecklas mest.

Eva Norling berättar att traineeutbildningen i år, liksom föregående år, kommer att hålla ett högt tempo. Men det blir lärorikt och de nya traineerna kommer få en mycket snabb kompetensutveckling.

I Implemas traineeprogram 2004 och 2006 har sammanlagt tolv nyutexaminerade studenter utbildats till SAP konsulter. Alla jobbar idag som SAP konsulter på Implema.

Mer information om Implemas SAP Traineeprogram 2008 finns på Implemas webbplats: www.implema.se