Byggbeslag flyttar hantering av elektroniska meddelanden i SAP till Implema

Byggbeslag och Implema har skrivit avtal för överflyttning av Byggbeslags hantering av elektroniska meddelande i SAP till Implema. Sedan början av juni överförs Byggbeslags elektroniska meddelanden via lösningen Implema Integration Provider.

StockholmTore Zetterberg, Ekonomi- och IT chef på Byggbeslag, berättar att överflyttningen till Implemas lösning – Implema Integration Provider – har gått smidigt.

– Byggbeslags planer är att successivt utöka EDI handeln och då krävs en flexibel lösning där vi snabbt kan införa nya integrationer mot leverantörer och kunder. Den stora fördelen med Implemas lösning är att Implema tar ansvar för helheten och vi slipper koordineringen med en tredje part för konvertering av data. Eftersom Implema sedan tidigare ansvarar för support- och drift av vårt SAP system var det naturligt att arbeta vidare med den leverantör som är specialister på vår lösning.

Överflyttningen till Implemas lösning innefattar bland annat integrationer mot Sveriges tre största byggföretag. Lösningen hanterar idag exempelvis order, ordererkännande, leveransavisering och fakturering över EDI.

En av fördelarna med Implemas lösning är att det i framtiden kommer att gå mycket fortare att införa nya integrationer, menar Zetterberg.

– Dessutom blir det enklare för oss att hantera teknik- och supportfrågor när vi framöver har en part mindre att arbeta med.

Byggbeslag har även infört elektronisk utväxling av meddelanden med en av de största svenska lås- och säkerhetsleverantörerna.

Thomas Kammarbo, inköpare på Byggbeslag, berättar att orderbekräftelsen nu går per automatik direkt in i SAP systemet. Vid avvikelser, i exempelvis pris eller leveranstid, meddelas inköparen som sedan kan gå in och bearbeta ordern vidare manuellt. I nästa steg införs automatchning av faktura mot inköpsorder samt utrullning mot fler leverantörer.

Införandet av elektronisk meddelandehantering innebär att den administrativa hanteringen av exempelvis rutinordererkännande försvinner och inköparna kan fokusera på andra, mer värdeskapande aktiviteter.

Byggbeslag är marknadens ledande aktör av beslag, inrednings- och säkerhetsprodukter. Företagets kunder finns framförallt inom bygg- och fastighetssektorn. Byggbeslag, inklusive dotterbolagen Lås & Nyckel, Låskedjan, Lås o Nycklar och Bysmeden – omsätter ca 500 MSEK och har ca 230 anställda.

2005 införde Byggbeslag SAP (Implema Trade Provider) med Implema som partner. Ett projekt som av Veckans Affärer belönades med utmärkelsen ”Bästa Tidsplan” vid installation av affärssystem.

Mer information om Implema Integration Provider: länk: http://www.implema.se/menu.do?menuid=118064

Implema kontaktperson:

Andreas Axell
Mobil: +46 (0) 709 105 368
e-post: andreas.axell@implema.se