Feldts Fisk & Skaldjur väljer att implementera SAP Business One

Stockholm
Feldts Fisk & Skaldjur AB är en av Sveriges ledande fiskleverantörer. De har under våren upphandlat ett nytt affärssystem, då de nu växt ur sitt gamla egenutvecklade system. I slutänden stod valet mellan SAP Business One och Microsoft Dynamics NAV. Valet föll slutligen på SAP Business One och SAP-partnern Littlefish AB, som skall genomföra implementationen.

”Lösningen, som vi får med SAP Business One, i kombination med Littlefish, som långsiktig samarbetspartner, uppfyllde våra krav och önskemål på ett mycket bra sätt”, förklarar Mikael Feldt, en av delägarna i företaget.

Systemet skall tas i drift den 1 januari 2009, vilket innebär implementation och utbildning under hösten för Feldts Fisk & Skaldjur AB. Företaget kommer i samband med implementationen att se över och effektivisera sina interna processer och rutiner. Detta för att, på ett bra sätt, klara en fortsatt stark tillväxt

Feldt´s Fisk & Skaldjur AB startades 1992 och idag är hela familjen verksam i företaget och man kan således säga att det är ett äkta familjeföretag. I hembygden vid Smögen finns en stor kunskap och mångårig tradition inom den marina sektorn.

När Feldt’s Fisk & Skaldjur startades var grundidén att ha några enstaka storsäljande produkter. Men åren gick och efterfrågan på Feldt´s läckerheter från havet ökade. Idag har Feldt´s ett stort och gediget sortiment innehållande ca 400 produkter. Feldt’s är den ledande fiskleverantören på restaurang och storköksmarknaden i Sverige. Företaget har idag 35 anställda och omsättningen för 2008 kommer att hamna en bra bit över 300 MSEK. Siffran för 2007 var 291 MSEK.

Målsättningen är att vara Sveriges bästa fiskföretag.

Hela processen, från fångst till färdig produkt kontrolleras ytterst noggrant. Produkterna marknadsförs mot restaurang- och storköksmarknaden av våra telefonsäljare och distribueras genom de ledande storköksgrossisterna .

Vi håller en hög lagerberedskap och vi har alltid glasering som övervikt, du betalar alltså inte för vatten (glasering=hinnan av is som läggs på fisken för att skydda den från frystorkning). Använd gärna vårt glaseringstest och upptäck skillnaden! Som ett led i att höja kvalitetstänkandet genomför vi kundutbildning i våra lokaler vid Smögen.

Prisutveckling och råvarutillgång har tillfört oss nya och välsmakande fiskar från främmande länder t.ex. Hokifilé och Kapkummel. Vi importerar det bästa som havet har att erbjuda. Sortimentet omfattar opanerat, panerat och förstekt vilket tillgodoser alla kategorier av kunder. Genuint svenska produkter, som t ex skalade och färskinlagda räkor, strömming, kaviar och sillinläggningar finns i sortimentet.