Hilton Food Group effektiviserar försörjningsprocessen med SAP-integrerat djupstaplingslager

Livsmedelsföretaget Hilton Food Group har gett Implema uppdraget att integrera företagets automatiserade djupstaplingslager med SAP. Samordningen med SAP-systemet kommer att rationalisera och automatisera Hilton Food Groups försörjningsprocess i lager och produktion.

StockholmHilton i Västerås ingår i den engelska koncernen Hilton Food Group som servar den europeiska marknaden med kött. I Sverige levererar företaget färskt och vaccumpförpackat kött till ICA.

Företagets SAP-lösning, som implementerades 2004, består av flera integrerade system och hög automatiseringsnivå där det mesta inom produktion och lagerhantering redan idag samordnas automatiskt.

Danny Edmundsson, IT & Logistikansvarig inom företaget i Västerås, berättar att projektet för Implemas del avser SAP-integrering för automatisk leveranskontroll samt en intelligentare lösning där nya leveranser automatiskt fylls på i rätt lager. De nya rutinerna ska ge bättre kontroll på alla transaktioner, vilket kommer att leda till ökad lageromsättningen och betydligt bättre kontroll av både lager, produktion och produktionssvinn.

— Vi fick snabbt förtroende för Implema då de har lång erfarenhet från liknande SAP-projekt. Implemas kompetens inom både lagerhantering och integration bidrog till att vi snabbt kunde ta beslutet att genomföra projektet.

Stefan Ridell är chef för Implemas regionkontor i Stockholm och har som regionschef bland annat ansvar för Implemas kundprojekt på eftermarknaden. Han berättar:

— Uppdraget hos Hilton Food Group är naturligtvis extra spännande eftersom de är en helt ny kund till Implema där vi får möjlighet att införa konkreta lösningar som direkt bidrar till att optimera affärsnyttan av företagets tidigare SAP -investeringar. Hilton Food Groups automatiseringskoncept är välutvecklat och vi ser fram emot att tillsammans med dem ytterligare förfina företagets processer.

Mer information

Danny Edmundsson
IT & Logistikutveckling, Hilton Food Group Sverige
Tel: +46 21 470 3004
e-post: danny.edmundsson@hfg.se
www.hiltonfoodgroupplc.com

Stefan Ridell
Regionchef Stockholm, Implema AB
Tel: +46 70 399 2013
e-post: stefan.ridell@implema.se
www.implema.se