Tyska arbetsförmedlingen väljer affärssystem från SAP

StockholmArbetsförmedlingen i Tyskland, Bundesagentur für Arbeit, väljer SAP som leverantör av ett nytt affärssystem. Det nya systemet ska hantera organisationens finans- och personaladministration och beräknas vara klart 2011.

Efter år av intern utveckling av IT-landskapet hade den tyska arbetsförmedlingen 48 specialiserade IT-funktioner med olika gränssnitt för personaladministration och ekonomi. Organisationen hade ett stort behov av att integrera dessa funktioner för att öka flexibiliteten och transparensen i verksamheten. Efter en lång upphandling valde Bundesagentur für Arbeit SAPs Enterprise Resource Planning-lösning (ERP) för offentlig sektor.

– Vi behövde ett pålitligt finansiellt system som kan hantera vår budget på 41 miljoner EUR. Vi valde SAPs mjukvara på grund av det omfattande utbudet av lösningar och för att deras mjukvara är redo för framtiden, säger Klaus Vitt, Informationschef Bundesagentur für Arbeit

Det storskaliga projektet ska implementeras i ett antal omgångar. Under 2009 beräknas personal- och löneadministration hanteras genom SAP ERP. SAPs lösning för organisationens finansiella hantering av anslag och budget kommer att implementeras under 2011.

– 1500 kunder i 70 länder använder sig idag av SAPs lösningar för offentlig verksamhet. Genom dessa lösningar kan väldigt stora organisationer, som offentliga verksamheter ofta är, få ett helt integrerat och användarvänligt gränssnitt oavsett spridning av funktioner inom organisationen. På så sätt förenklas arbetsprocesser vilket leder till mer resurser åt kärnverksamheten, säger Anders Schyllert, Country Manager Sweden, SAP Svenska AB
Med SAP ERP kommer den tyska arbetsförmedlingen ha ett fullt integrerat system byggt på SAP NetWeaver, SAP Enterprise Modeling Applications samt specialfunktioner så som löneadministration och anslagshantering (SAP Grants Management).

För information om SAP Enterprise Resource Planning, vänligen följ länken:
www.sap.com/solutions/business-suite/erp/index.epx

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anders Schyllert,
Country Manager Sweden,
SAP Svenska AB
anders.schyllert@sap.com,
Tel: 08-587 72 578