Arvid Nordquist flyttar drift av SAP till Implema

StockholmArvid Nordquist H.A.B. har skrivit avtal med Implema för drift av företagets SAP system. Med outsourcad SAP drift, och dygnet runt övervakning, får Arvid Nordquist ökad tillgänglighet i produktionen av Classic Kaffe samt till övriga affärskritiska processer.

Gabriella Fällman, IT Chef på Arvid Nordquist, berättar:

− Vi har utvärderat ett antal olika leverantörer inom SAP drift och kommit fram till att Implema har den bästa lösningen för Arvid Nordquist, både vad gäller kvalitet och pris.

Arvid Nordquist är ett familjeföretag i tredje generationen grundat 1884. Företaget är grossist inom mat och dryck av högsta kvalitet med produkter som fruktkonserver från Del Monte och viner från vinhuset KWV i sin portfölj. Verksamheten bedrivs i Sverige, Finland, Norge och Danmark. Sedan 1961 producerar Arvid Nordquist sitt egna Classic Kaffe i Solna. Rostningen av råkaffebönorna sätter igång redan klockan sex på morgonen och håller på till sent på kvällen.

− Tidigare hade vi bara SAP support under kontorstid och då kunde det ta lång tid att lösa ett problem. I och med flytten till Implema får Arvid Nordquist övervakning dygnet runt, alla årets dagar. Det gör att vi får bättre tillgänglighet i produktionen av Classic Kaffe, liksom i hanteringen av livsprodukter, vin och öl samt i ekonomifunktionen.

Arvid Nordquist använder sedan elva år tillbaka affärssystemet SAP. Sedan tidigare anlitar de Implema på applikationssidan samt för drift av exempelvis BI (Business Intelligence) och APO (Advanced Planner and Optimizer). Driften av SAP ERP flyttas till Implema i juni 2009.

− Vi räknar med att flytten till Implema ska ske utan att användarna ska märka någonting. Vi stänger ned systemet över en helg och på måndagen ska affärsverksamheten vara igång igen som vanligt, säger Gabriella Fällman.

Peter Wiotti är chef för Implema Drift. Han berättar:

– Vi har sedan vi började med SAP för fem år sedan sett en jämn tillströmning av kunder och en ökad efterfrågan på våra driftstjänser. Små och medelstora företag har ofta inte tillräckligt med resurser att själva drifta sitt SAP system utan tycker det är en kostnadseffektiv och smidig lösning att lägga över driften på en extern partner. De slipper kostsamma investeringar i att upprätthålla rätt kompetens och får via Implema direkt tillgång till den senaste utvecklingen inom både SAP applikationer och IT drift.

2008 omsatte Arvid Nordquist 1,5 miljarder SEK varav drygt 25 % utanför Sverige. Huvudkontoret ligger i Solna. Företaget har 150 anställda i Norden.

Mer information:
Gabriella Fällman, IT Chef Arvid Nordquist
+ 46 8 799 18 14
e‐post: gabriella.fallman@arvidnordquist.se

Peter Wiotti, Chef Implema Drift, Implema AB
+ 46 70 630 78 78
e‐post: peter.wiotti@implema.se

Jörgen Aronsson, VD Implema AB
+ 46 70 644 84 18
e‐post: jorgen.aronsson@implema.se

Om Implema
Implema är ett konsultbolag som erbjuder medelstora företag helhetslösningar inom affärssystemet SAP. Implema grundades 1998 och är idag den ledande svenska SAP aktören inom SAP Business All‐in‐One.

Implema har huvudkontor i Bromma Stockholm samt finns representerade i Linköping, Karlstad, Malmö, Helsingborg, Jönköping och Örebro. Företaget omsätter 100 miljoner kronor.

www.implem.se