SAP erbjuder partners effektiv rekrytering med hjälp av LinkedIn

StockholmLinkedIn och SAP samarbetar för att hjälpa partners med rekrytering i sociala nätverk

SAP utsågs nyligen till ett av världens ”10 mest engagerade varumärken inom sociala medier” för sitt arbete med att engagera kunder och partners genom digitala kanaler. Nu lanserar SAP och LinkedIn, världens största professionella nätverk, ett samarbete som ska stödja rekryteringsarbetet hos SAPs partners inom SME-segmentet (små- och medelstora företag). Fler än 140 000 SAP-konsulter är medlemmar på LinkedIn och samarbetet ger SAP-partners inom SME-marknaden tillgång till avancerade metoder för att hitta de bästa talangerna. Detta är det första offentliga samarbetsprojektet sedan de två företagen ingick ett strategiskt samarbete i oktober 2008, då SAP Ventures, en division inom SAP AG, investerade i LinkedIn Corporation.

– Våra kunder blir allt mer globala så vi såg ett behov av att hitta en internationell lösning som stödjer våra partners rekryteringsprocesser och som hjälper dem bemanna sina uppdrag optimalt, säger Mattias Bolander, Sverigechef för Små- och medelstora företag på SAP. Människor över hela världen samlas och nätverkar på professionella sociala nätverk som LinkedIn och därför var det naturligt för oss att vända oss dit i jakten på kompetens.

LinkedIn Recruiter Basic Starter Package är speciellt utformat för rekryteringsbehoven hos SAP-partners med upp till 1000 anställda. Paketet inkluderar LinkedIn Recruiter, en online-lösning som söker igenom LinkedIns nätverk efter de bästa kandidaterna baserat på ett antal individuellt definierade kriterier. SAPs partners kan sedan enkelt kontakta och följa dessa kandidater via LinkedIn Recruiter.

Dessutom innehåller tjänsten LinkedIn Jobs Network som är en online-tjänst där partners kan lägga upp information om lediga jobb så att de visas för medlemmar på LinkedIn. Hela erbjudandet är nu tillgängligt för alla SAP-partners över hela världen.

– Vi är mycket glada över samarbetet, säger Brian Frank, ansvarig för Sales Operations and Alliances, LinkedIn. SAP är det första mjukvaruföretag som vi samarbetar med för att erbjuda en liknande tjänst. Fler än ett tusen ledande företag använder redan idag LinkedIns rektryteringslösningar. I samarbetet med SAP avser vi att erbjuda våra medlemmar ett antal intressanta karriärmöjligheter inom SME-marknaden.

Partners som väljer att använda LinkedIn Recruiter Basic Starter Package får snabb tillgång till möjliga kandidater med rätt kompetensprofil och kan minska rekryteringskostnader. Rekryteringsprocessen kan också förkortas. Dessutom får partners:

  • möjlighet att utnyttja LinkedIns nätverk mer effektivt för att hitta och direkt komma i kontakt med potentiella kandidater i en viss region
  • tillgång till fler kandidater än endast aktiva arbetssökande
  • möjlighet att skräddarsy specifika sökkriterier i sökningar efter kvalificerade SAP-talanger
  • avancerade verktyg för att nå ut brett med sina rekryteringsbehov

– Vi försöker alltid hitta nya kreativa sätt att utveckla våra partners affärer på, säger Mattias Bolander. Genom att arbeta med LinkedIn kan vi underlätta för våra partners när de är i behov av SAP-kompetens.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Mattias Bolander, Sverigechef SAP SME
Mobil: 0733-58 76 46
Mail: mattias.bolander@sap.com