SAP topprankas inom BI-lösningar

StockholmSAP rankas nu som ledande aktör inom Business Intelligence-lösningar enligt analysföretaget IDC. Deras rapport visar att SAP har den snabbast växande marknadsandelen inom BI. SAPs marknadsandel inom BI är enligt rapporten även nästan dubbelt så stor som den närmaste konkurrenten.

Enligt IDC har SAP och SAP BusinessObjects en global marknadsandel på 20,4 procent inom BI-lösningar.

– Vi har en marknadsandel på 11 procent i Sverige och vi kan se att BI och beslutsstöd blir allt mer efterfrågat i osäkra tider. SAP har länge legat i framkant var det gäller utvecklingen av effektiva och skräddarsydda BI-lösningar och en stor del av framgången ligger i vårt nära samarbete med kunden och användaren, säger Jeanette Anttila, Nordenchef SAP BusinessObjects.

SAP hade sammantaget en global marknadstillväxt på 17,8 procent under 2008, vilket nästan är dubbelt så mycket som tillväxten för den totala marknaden för samma period. Enligt IDCs rapport fortsätter BI vara en attraktiv produktlösning för såväl stora IT-leverantörer som för mindre specialiserade mjukvaruföretag, och SAP tror på ytterligare tillväxt.

– Marknaden kommer troligen att bli ännu starkare kommande period eftersom BI-verktygen vi levererar numer är en vital del av kundernas verksamhet, avslutar Jeanette Anttila.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jeanette Anttila, Nordenchef, SAP BusinessObjects
jeanette.anttila@sap.com
Tel: 08 – 508 96 223

Om SAP BusinessObjects
SAP BusinessObjects underlättar för företag i alla storlekar genom att sammanföra människor, information och verksamheter. SAP BusinessObjects erbjuder företag öppna, heterogena lösningar inom Business Intelligence; Information Management, Governance, Risk & Compliance och Enterprise Performance Management.

Mer information: www.sap.com och www.sap.com/sweden