Nu kommer affärssystemet i molnet

StockholmSAP Business All-in-One, SAPs ERP-lösning för små och medelstora företag, finns snart tillgängligt som SaaS (software as a service). En tjänst till en fast månadskostnad med samma funktioner som tidigare endast varit tillgängliga för större företag. Erbjudandet har blivit verklighet i och med SAPs nya partner Datema, som är starka inom segmentet små och medelstora företag.

Affärssystem genom SaaS är en mer flexibel lösning med flera valmöjligheter och kan administreras av en tredje part. En analys gjord av Radar Group 2009 på den svenska marknaden visar också tydligt på att intresset för SaaS ökar stadigt och förväntas växa betydligt snabbare än de traditionella affärsmodellerna.

– Vi har märkt en stor efterfrågan på marknaden för affärssystem som tjänst utan tunga investeringar i ett tidigt skede. Nu kan vi i Sverige, tillsammans med Datema som ett av de första länderna i världen, erbjuda kunder nyttan av att ha alla funktioner i molnet, säger Mattias Bolander, Sverigechef för Små- och medelstora företag på SAP.

Datema erbjuder konsulttjänster inom området ERP och har runt 500 små och medelstora företag som kunder, vilket också är den primära målgruppen för det nyinledda partnerskapet. Med IT-konsulter inom driftsteknik i kombination med SAPs nya SaaS-koncept kan kunder få ut maximal nytta via en och samma partner.

– SAP, som är världsledande inom utveckling av affärssystem, matchar Datemas verksamhetskunskap mycket bra och tillsammans kommer vi att ha ett starkt erbjudande för små och medelstora företag, säger Erik Larsen, vd Datema.

Datema kommer att arbeta med SAP Business All-in-One och erbjuda allt från program till drift och implementation som en tjänst till fast pris med en månadskostnad. Genom SAPs NetWeaver kan även Datemas olika handdator-, streckkods- och RFID-lösningar göras tillgängliga för kunderna.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Mattias Bolander, Sverigechef för små och medelstora företag, SAP Svenska AB

Mobil: 0733-58 76 46
Mail: mattias.bolander@sap.com

Erik Larsen, vd Datema AB
Mobil: 0708-36 80 12
Mail: erik.larsen@datema.se