Gärdin & Persson i drift med SAP BI på kran Implema är först i Sverige att erbjuda SAP som molntjänst.

StockholmImplema först med SAP som molntjänst – Gärdin & Persson i drift med SAP BI på kran Implema är först i Sverige att erbjuda SAP som molntjänst. Första tjänsten att levereras på kran är SAP Business Intelligence (BI). Handelsföretaget Gärdin & Persson är pionjärer. Sedan juni 2009 är de live med SAP BI på kran. SAP som molntjänst är en strategi som SAP leverantören Implema tror på. Björn Ödewing, en av Implemas grundare, förutser att intresset initialt kommer att vara störst hos små och medelstora företag.

— Små och medelstora företag efterfrågar kostnadseffektiva lösningar som snabbt ökar affärsnyttan av deras SAP investeringar. Våra kunder kräver av oss som SAP partner att vi är innovativa. Ett exempel på detta är att vi nu är först i Sverige med att erbjuda SAP som molntjänst.

Handelsföretaget Gärdin & Persson är pionjärer att använda SAP som molntjänst. Sedan juni 2009 är de i live drift med SAP BI på kran från Implema. Företagets koncerncontroller, Calle Roos, berättar:

— När Implema erbjöd oss SAP BI på kran så hade vi i princip redan bestämt oss för en annan BI lösning. Vi trodde att SAP BI skulle bli för dyrt för oss. Eftersom vi använder SAP ERP så finns det många fördelar för oss att även använda BI lösning från SAP. Möjligheten att köpa BI på kran var givetvis ett intressant alternativ för oss.
Calle Roos menar att det gick otroligt snabbt att komma igång.
— Uppsättningen mot Gärdin & Perssons data tog bara någon dag och efter en halv dags utbildning var vi igång med en alldeles egen webbaserad cockpit.

Enkelhet och användarvänlighet är viktigt. Med Implemas SAP BI på kran får varje kund en egen webbaserad cockpit som är uppbyggd i ett fliksystem för varje analysdel. Lösningen kan enkelt utökas till nya analysområden.
SAP BI (SAP Business Intelligence) är den första lösningen att lanseras av Implema på kran. Men företaget är redo att lansera fler tjänster.

Gärdin & Persson är SAP ERP användare sedan 2005. I SAP BI lösningen på kran ingår initialt ekonomi, lönsamhet, orderingång samt budgetinmatning per order, butik och dag. Gärdin & Persson är ett privatägt handelsföretag som levererat verktyg, maskiner och byggmaterial till företag och privatpersoner sedan 1903. Verksamheten finns i Östersund, Strömsund, Örnsköldsvik och Umeå.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jörgen Aronsson, VD Implema AB
Tel: + 46 706 44 84 18
Mail: jorgen.aronsson@implema.se

Mattias Bolander, Sverigechef för små och medelstora företag, SAP Svenska AB
Mobil: 0733-58 76 46
Mail: mattias.bolander@sap.com

Om Implema
Implema är ett konsultbolag som erbjuder medelstora företag helhetslösningar inom affärssystemet SAP. Grundat 1998 är företaget idag den ledande svenska SAP aktören inom SAP Business All-in-One. Implema har huvudkontor i Bromma Stockholm och lokala kontor i Linköping, Karlstad, Malmö, Helsingborg, Jönköping och Örebro. Företaget omsätter 100 miljoner kronor.
www.implema.se