Svenska Implema är årets nordiska SAP-partner 2009 – ökad försäljning och nöjda kunder viktiga orsaker

KöpenhamnImplema har utsetts till årets nordiska SAP-partner inom SAP Business All-in-One.
Orsakerna är främst två: nöjda kunder och kraftigt ökad licensförsäljning trots lågkonjunktur. Implema har för tredje året i rad även utsetts till årets svenska SAP-partner inom SAP Business All-in-One.
– Det finns inga genvägar, för att lyckas inom den här branschen krävs ett långsiktigt engagemang, dedikerade medarbetare och ett genuint intresse för våra kunder och att utveckla deras affärsprocesser. Det är våra medarbetare och våra kunder som alla gör ett fantastiskt jobb där ute varje dag som är anledningen till att vi blir Nordens SAP-partner 2009 och för tredje året i rad också utses till årets svenska partner, säger Implemas VD Jörgen Aronsson som är på plats på SAP Partner Award i Köpenhamn för att motta priset som årets nordiska SAP-partner.

Mats van Halteren, SAP Channel Manager Sweden, menar att Implemas fokus på små och medelstora företag och deras starka kundrelationer med 100 procent referenskunder var en starkt bidragande orsak till att utse Implema till årets nordiska SAP-partner. En annan orsak var att försäljningsvolymerna bidragit mycket positivt till SAP SME Norden.

Implema har mycket tack vare det nära samarbetet med befintliga kunder klarat sig riktigt bra genom förra årets lågkonjunktur.
– Förra året märkte vi absolut av att det var lågkonjunktur, men vi fokuserade på våra pågående kundprojekt och lyckades, tack vare en dedikerad säljorganisation, öka vår licensförsäljning med 25 procent jämfört med året innan. Det var 29 procent mer än vad vi hade budgeterat till SAP, säger vd Jörgen Aronsson.
– I slutet av året signerade vi två nya SAP Business All-in-One projekt som vi levererar under våren. Så nu är rekrytering ett av våra viktigaste mål för året.

Mer information

Jörgen Aronsson, VD Implema AB
+ 46 706 44 84 18
e-post: jorgen.aronsson@implema.se

Mats van Halteren, SAP Channel Manager Sweden
+46 733 587 682
e-post: mats.van.halteren@sap.com

Om Implema
Implema är ett konsultföretag som med fokus på SAP utvecklar små och medelstora (SME) företags affärsprocesser. Företaget grundades 1998 och är med mer än 20 genomförda SAP Business All-in-One projekt den ledande svenska SAP aktören inom SME segmentet. Med paketerade lösningar och fokus på användarvänlighet och affärsprocesser genomförs samtliga projekt inom given tidplan och budget. Implema har huvudkontor i Bromma Stockholm samt finns representerade i Linköping, Karlstad, Malmö, Helsingborg, Jönköping och Örebro. Företaget omsätter 100 miljoner kronor.
www.implema.se