SAP utvecklar branschspecifika verksamhetsanalyser

StockholmSAP lanserar tio nya branschspecifika applikationer för verksamhetsanalys – SAP BusinessObjects analytic applications. Med de nya lösningarna kan verksamheter öka tillgängligheten av affärskritisk information till medarbetare i hela organisationen, ända fram till de som arbetar direkt mot kund. Applikationerna är utvecklade i nära samarbete med SAPs befintliga kunder inom bland annat den finansiella och offentliga sektorn och kan implementeras på några få veckor. Lösningarna är designade för att kunna behandla data från alla it-system.

De nya applikationerna är de första branschlösningarna från SAP BusinessObjects och bygger på best practice från en stor mängd kunder. Tonvikten ligger på att göra data tillgänglig i realtid för alla medarbetare i verksamheten, oavsett om den ligger i SAP eller icke-SAP miljöer. Alla applikationer körs på SAPs in-memory-teknik, vilket ökar hastigheten markant och därmed säkerställer en hög grad av användarvänlighet. Standardisering kommer att känneteckna de nya BI/BA-lösningarna eftersom det innebär att en stor del av behovet av service och support minskar hos kunderna.

”Standardiseringen av SAP BusinessObjects produkter är en naturlig utveckling för verksamheter som vill ha konkreta och användarvänliga verktyg med kort implementeringstid. Intresset för verksamhetsanalys har exploderat sedan finanskrisen och trenden är nu att alla medarbetare i en organisation ska ha snabb tillgång till data för att göra sina egna analyser. Det är viktigt att kunna fatta välgrundade beslut och genom det frigöra resurser för kärnverksamheten. Med de tio nya branschlösningarna har SAP tagit ett första steg till en ny generation verktyg för verksamhetsanalys.” säger Mattias Bolander, Nordenchef för SAP BusinessObjects.

I den första omgången har SAP utvecklat tio nya applikationer för verksamhetsanalys gällande sex olika branscher – offentliga sektorn, finanssektorn, hälsosektorn, detaljhandeln, telekom och konsumentrelaterade produkter. SAP är redan i gång med att utveckla fler produkter för ytterligare branscher.

SAP BusinessObjects analytic applications:

För ytterligare information kontakta:

Mattias Bolander, Nordenchef för SAP BusinessObjects

Mobil: 0733-58 76 46

Mail: mattias.bolander@sap.com