SAP lanserar ny NetWeaver-plattform

StockholmPå TechEd i Berlin presenterade SAP sin nya version av NetWeaver-plattformen – SAP NetWeaver 7.3. Med den nya plattformen blir det lättare att integrera data och processer samt utveckla nya mobil- och verksamhetsapplikationer. Den uppdaterade versionen av SAPs plattform underlättar även för samarbete mellan SAP, kund och partner gällande utveckling inom områden som ”in-memory computing”, ”cloud computing” och mobilitet.

Användningen av SAP NetWeaver-plattformen har i genomsnitt vuxit med över 20 procent per år under de senaste fyra åren med mer än 62 000 produktiva system. Detta gör SAP till en av de ledande leverantörerna av infrastruktur för verksamhetsapplikationer. Den nya versionen av SAP NetWeaver 7.3 håller redan på att rullas ut på de första kunderna och är en komplett uppdatering av NetWeaver-portföljen.

”Nu mer än någonsin är SAP NetWeaver den strategiska plattformen för SAP. Vi lever i en värld där kunder behåller det som fungera och de vill inte kompromissa. Med SAP NetWeaver 7.3 har vi en teknisk plattform för våra kunder och deras ekosystem som möjliggör innovation utan avbrott”, säger Vishal Sikka, Executive Board Member, Technology and Innovation Platform,

Förbättringar i SAP NetWeaver 7.3
SAP NetWeaver är nyckelkomponenten i SAPs tekniska plattform. De främsta förbättringarna i version 7.3 är:

  • Stöd för ”non-disruptive”-uppgraderingar till SAP Business Suite
  • Mycket bättre stöd för Java
  • Återanvändbara ”business rule sets” med Microsoft Excel-integration
  • Bättre support för diverse standarder som bland annat WS Policy1.2, SOAP 1.2, WS Trust 1.3, JSR 168/286, WSRP 1.0, SAML 1.0/2.0 samt Java SE 6
  • Bättre ”identity management” via SAML 2.0
  • Produktivitetsförbättringar för både individ och grupp genom ”enterprise workspaces” och Duet® Enterprise software

Nästa generation av SAP NetWeaver-plattformen
Med den nya versionen av SAP NetWeaver lägger SAP också grunden för bredda SAP inom tre innovationsområden; ”in-memory computing”, ”cloud computing” och mobilitet. SAP NetWeaver förväntas underlätta för verksamheter att hantera komplexa miljöer kopplade till ”cloud”-infrastruktur och mobila enheter samt de förutsättningar som krävs för att ta fram sofistikerade analyser. Endast SAP erbjuder dessa tre innovationsområden i en och samma tekniska plattform.

För ytterligare information, läs det bifogade internationella pressmeddelandet, besök www.sapteched.com eller kontakta:

Anders Schyllert, landschef SAP Svenska AB
Telefon: 08-587 72 578
E-mail: anders.schyllert@sap.com