Affecto presenterar SAP BI OnDemand

StockholmNu finns Business Intelligence som molntjänst i norden
Beslutsstödsföretaget Affecto utökar sitt samarbete med SAP och blir först med att erbjuda SAP BusinessObjects BI OnDemand-lösningar på den nordiska marknaden. Trots att marknaden för Business Intelligence som tjänst fortfarande är i sin linda ser Affecto och SAP en stor efterfrågan på marknaden och förväntar sig att den kommer att växa kraftigt under kommande år.

SAP BusinessObjects BI OnDemand är en molnbaserad lösning som erbjuder företag användarvänlig Business Intelligence. Företag kan ladda upp data till tjänsten, kombinera olika datakällor, utforska och visualisera data, bygga instrumentpaneler och rapporter samt dela information säkert både inom eller utanför företaget.

Beslutstöd i molnet är ett kostnadseffektivt alternativ och det är hög tid att även svenska organisationer börjar dra nytta av den nya teknologi som finns tillgänglig. Det finns som bekant fortfarande ett stort utrymme att förbättra och utöka sin användning av beslutstöd. Vi på Affecto är nu glada över att kunna hjälpa till med att teckna avtal för molnet-tjänster inom beslutstöd samt snabbt och effektivt utveckla och implementera en funktionell lösning baserat på BI On Demand från SAP, säger Fredrik Prien, vd på Affecto.

Små och medelstora företag saknar ofta resurser för att köpa och installera ett eget system för beslutstöd. Med Business Intelligence som en molntjänst får man tillgång till de verktyg som behövs för att billigt, snabbt och enkelt implementera beslutstödslösningar för exempelvis analys, styrkort, rapportdistribution, prognostisering och verksamhetsplanering.

Vår BI OnDemand-lösning har funnits på den amerikanska marknaden i över fyra år och har redan 275 000 prenumeranter. Affectos närvaro i de nordiska länderna, kombinerat med vår nära, existerande relation, har gjort Affecto till det naturliga valet att vara den första partnern att göra SAPs molnbaserade BI-lösningar tillgängliga på den nordiska marknaden, säger Mattias Bolander, Nordenchef, SAP Business Objects.