SAP och Sybase lanserar mobila realtidsappar för företag

SAP och Sybase lanserar en rad nya mobila applikationer som bygger på Sybase Unwired Platform (SUP) och som mobiliserar affärsprocesser och affärsinformation inom en rad olika branscher som tillverkning, konsumentprodukter, energi, högteknologi, olja och gas samt detaljhandel. De nya mobila realtidsapparna kompletterar applikationerna Sybase Mobile Sales för SAP CRM och Sybase Mobile Workflow för SAP Business Suite som lanserades under 2010.

– Under de senaste 18 månaderna har SAP lanserat teknik som gör det möjligt att skapa och använda mobila applikationer med hjälp av vår plattform och våra utvecklingsverktyg, säger Raj Nathan, executive vice president och CMO på Sybase.

– I dag lanserar vi tillsammans flera färdiga mobilpaket som drastiskt kommer att minska kostnaden och den tid som en organisation behöver för att införa mobila strategier. Mobilitet inom företag är ett område som sträcker sig över alla gränser och SAP ligger i frontlinjen genom att göra mobilen till det nya skrivbordet, fortsätter han.

Enligt en ny undersökning av analysföretaget Forrester Research planerade 2010 över 60 procent av alla företag att prioritera mobila applikationer under den kommande tolv månaderna. Cirka 75 procent av organisationerna använder mobila applikationer för att öka medarbetarnas produktivitet och en allmänt förbättrad kundtillfredsställelse är en viktig drivkraft för mobilitet på 42 procent av företagen.

Här kan du läsa hela pressmeddelandet på engelska med en beskrivning av de nya mobila applikationerna: http://m.sybase.com/detail?id=1093156