Sybase och Claremont samarbetar för att mobilisera svenska företag

Sybase har inlett ett partnersamarbete med svenska Claremont för att hantera den ökande användningen av smarta mobiler och surfplattor på företag. Tillsammans erbjuder man allt från rena affärsapplikationer till teknisk infrastruktur som gör det enkelt att utveckla och förvalta lösningarna på de mobila enheter som användarna föredrar.

– Användarna ute på svenska företag vill kunna jobba med kritiska affärsapplikationer och viktig affärsinformation också från sina mobiler. Vi har plattformen som behövs och som gör att IT-chefen också kan sova gott – men vi behöver en bra partner som Claremont som kan realisera våra lösningar, säger Hardy Nelson, vd för Sybase i Norden och Benelux.

Claremont är ett IT- och managementbolag med cirka 60 anställda varav 90 procent är konsulter. Claremont fokuserar bland annat på enterprise-utveckling och kompetensen inom Sybase Unwired Platform (SUP) är mycket stor.

– Vi märker ett stort tryck på marknaden och den teknik som Sybase har ligger helt rätt. Inte minst nu när mobilanvändningen exploderat och antalet företagsapplikationer ökar, säger Anders Söderman, ansvarig för Claremonts affärsområde Enterprise Development.

Som ett av de första gemensamma projekten har Claremont utvecklat en ny applikation för mobil tidsrapportering på toppen av SAP. Applikationen har tagits fram med hjälp av Sybase mobilplattform SUP som gör att den kan användas på en rad olika mobila enheter. Samtidigt är Claremont teknikpartner för flera större lösningar där Sybase och SAP är produktleverantörer.

– På kundsidan funderar man över om den mobila tekniken är tillräckligt mogen för att på ett säkert sätt ge mobilanvändarna tillgång till affärssystemen och om dessa applikationer kan förvaltas på ett rationellt sätt. SUP tillsammans med Sybase MDM-lösning Afaria svarar på de flesta av dessa frågor, fortsätter Anders Söderman.

Kontaktpersoner:

Hardy Nelson, vd för Sybase Norden och Benelux
08-568 51201
hardy.nelson@sybase.com 

Anders Söderman, ansvarig för Claremonts affärsområde Enterprise Development
070-00 39 660
anders.soderman@claremont.se

Mikael Westmark, presskontakt
08-522 378 01
mikael@westmark.se