Sybase och Infotrust samarbetar för att öka försäljningen av Sybase IQ

Sybase har inlett ett samarbete med konsultbolaget Infotrust för att öka försäljningen av Sybase IQ – framför allt till företag i Danmark och Baltikum. Infotrust är specialiserat på business intelligence och SAP BusinessObjects och nu fokuserar man på att sälja integrerade lösningar till kunderna.

Samarbetet inriktas inledningsvis på marknaderna i Danmark och Baltikum där Infotrust har ett stort kunderunderlag och egen personal på plats som är specialister på Sybase IQ.

– Infotrust passar perfekt som partner eftersom de har ett affärstänkande och djupa tekniska kunskaper om både Sybase och SAP BusinessObjects. Dessutom kan de marknaderna väl, säger Hardy Nelson, vd för Sybase i Norden och Benelux.

 – Vi har arbetat med Sybase i över tio år på den baltiska marknaden, men då alltid genom en distributör. Vårt nya samarbetsavtal innebär att vi kan vända oss direkt till marknaden – och det med ett försprång på tio år gentemot våra konkurrenter, säger Jorgen Sand Christensen, ansvarig för partnersamarbeten på Infotrust.

Sybase IQ är en kolumnbaserad analysdatabas som kan lagra och analysera mycket stora mängder information i realtid. Det gör att Sybase IQ passar mycket bra för affärsanalys tillsammans med business intelligence-lösningar som SAP BusinessObjects.

Analyslösningarna har en prestanda som är upp till 100 gånger snabbare än konkurrenternas. Det bidrar till att oberoende analytiker som Gartner och Forrester placerar Sybase IQ som ledande i sina analyser och bedömer att Sybase kommer att öka sin marknadsandel under 2011 och framåt.

Kontaktpersoner:

Hardy Nelson, vd för Sybase Norden och Benelux
08-568 51201
hardy.nelson@sybase.com 

Jorgen Sand Christensen, Alliance Manager på Infotrust
+45 4115 9350
jcs@infotrust.dk 

Mikael Westmark, presskontakt
08-522 378 01
mikael@westmark.se