SAP och Google ger liv åt statistiken

StockholmEtt nytt samarbete mellan SAP och Google ger företag möjlighet att snabbt visualisera data och samband som hittills varit dolt i statistiken. Med SAPs Business Intelligence-lösningar och Google-verktyg som Google Maps och Google Earth, kan företagen i realtid se hur kunderna agerar – och därmed effektivisera sin verksamhet därefter.

”Genom samarbetet med Google öppnas ett nytt sätt att använda SAPs BI-lösningar. Realtidsanalyser av data är ett kraftfullt instrument i sig, men att kunna koppla det till visuell geografisk data skapar nya sätt för företagen att dra nytta av den statistik och data som skapas i och omkring verksamheten”, säger Mattias Bolander, Nordenchef, SAP Business Objects.

Genom att sammanföra SAPs affärssystem med Google Maps och Google Earth, kan företag bearbeta data på ett dynamisk och effektiv sätt. Nedan följer några exempel på verksamheter som drar nytta av kraften i SAPs och Googles samarbete:

  • En nöjespark kan med Google Maps API Premier och SAP® BusinessObjects™-lösningar se och analysera antalet besökare i realtid för varje attraktion, och på så sätt optimera köer och bemanning vid attraktionerna.
  • En teleoperatör kan med Google Earth och SAP BusinessObjects Explorer™ analysera brutna samtal och därmed avgöra de geografiska koordinaterna för den felaktiga masten.
  • Skattemyndigheter kan länka skatt per hushåll till kartan för att se var skatten är högsta respektive lägst.
  • En bank kan göra en riskbedömning av låneportföljen genom att jämföra uppgifter om utmätningar och betalningsförsummelser avseende lån på geografiska platser i Google Maps.
  • Genom att ansluta SAP StreamWork till kartdata kan kundserviceavdelningar lära sig mer om hur de ska arbeta med att hantera klagomål på ett mer effektivt sätt.

För mer information, se denna video: Demo: SAP and Google Team for Location-Based Intelligence

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Mattias Bolander
Nordenchef, SAP Business Objects
+46 (0)733 58 76 46
mattias.bolander@sap.com

Cathrine Thaning
Kommunikationschef, SAP Norden
+47 4168 1740
cathrine.thaning@sap.com

Om SAP
SAP är världens ledande leverantör av affärssystem och erbjuder lösningar och tjänster för företag i alla storlekar världen över. SAP kan tillgodose specifika krav på kärnprocesser inom totalt 25 branschlösningar. Idag använder över 109 000 kunder i fler än 120 länder SAPs lösningar. SAP är listat på börsen i Frankfurt och på NYSE.

SAP BusinessObjects underlättar för företag i alla storlekar genom att sammanföra människor, information och verksamheter. SAP BusinessObjects erbjuder företag öppna, heterogena lösningar inom Business Intelligence; Information Management, Governance, Risk & Compliance och Enterprise Performance Management.
Mer information: www.sap.com och www.sap.com/sweden


SAP AG ordinary shares are listed on the Frankfurt Stock Exchange as well as a number of other exchanges. In the US, SAP’s American Depositary Receipts (ADRs), each worth one-fourth of a ordinary share, trade on the New York Stock Exchange under the symbol ’SAP’. SAP is a component of the DAX, the index of 30 German blue chip companies.

Copyright © 2011 SAP AG. All rights reserved.
SAP, R/3, mySAP, mySAP.com, xApps, xApp, SAP NetWeaver and other SAP products and services mentioned herein as well as their respective logos are trademarks or registered trademarks of SAP AG in Germany and in several other countries all over the world. All other product and service names mentioned are the trademarks of their respective companies. Data contained in this document serve informational purposes only. National product specifications may vary.