SAP uppdaterar BusinessObjects för små- och medelstora bolag

SAP® BusinessObjects™ Edge Business Intelligence ger nya användargrupper bättre insikt i sina affärsmöjligheter.

StockholmSAP lanserar en uppdaterad version av BusinessObjects, skräddarsydd för små- och medelstora företag. Med 4.0-versionen av SAP® BusinessObjects™ Edge Business Intelligence (BI) kan små- och medelstora företag kontinuerligt inhämta och analysera data som bidrar till att förstå verksamheten bättre, ta faktabaserade beslut samt anpassa sin strategi därefter.

Med nya event insight-funktioner och 64-bitars arkitektur, kommer kunderna att kunna använda SAP BusinessObjects Edge BI för att utföra scenarioanalyser i realtid, formulera handlingsplaner samt analysera historiska trender. Företag kommer t.ex. kunna utrusta sin kundtjänstavdelning med textanalys över vad som sägs på bloggar, Facebook och Twitter, och på så skapa varningar för produktfel och återkallelser vilket bidrar till att hantera eventuella skador på varumärket.

”Små- och medelstora företag behöver kontinuerligt tillgång till kunskap som hjälper dem minimera riskmomenten samt ta tillvara på sina affärsmöjligheter. Med det uppdaterade BusinessObjects för SME-segmentet kan företag ta till vara på kraften i den data som finns i exempelvis sociala nätverk”, säger Mattias Bolander, Nordenchef, SAP BusinessObjects

SAP BusinessObjects Edge BI placerar analysverktyget rakt i händerna på dem som ska använda insikten. Genom ny funktionalitet för textanalys går det med 4.0-versionen av SAP BusinessObjects Edge BI för första gången att göra snabba analyser i både strukturerad och ostrukturerad information, inklusive data från sociala nätverk. Ett uppdaterat och intuitivt gränssnitt med stöd för mobila enheter ökar även tillgängligheten och användarvänligheten i företag.

”När SAP förvärvade Business Objects hade företaget av flera mer eller mindre fragmenterade applikationer och dotterbolag. Vi kan nu konstatera att vi har nått fram till ett enhetligt verktyg med ett semantiskt lager för hantering av data, ett enda genomgående användargränssnitt samt en heltäckande lösning för Business Intelligence och Information Management. Denna fusion av verktyg till ett enda visar vad ett företag med fokus på att leverera integrerade processer kan genomföra på bara tre år”, säger Mattias Bolander.

4.0-versionen av SAP BusinessObjects Edge BI kommer finnas tillgänglig under tredje kvartalet 2011. För mer information se Business Analytics newsroom. Följ även SAP BusinessObjects på Twitter @businessobjects samt SAP på @sapnews.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Mattias Bolander
Nordenchef, SAP BusinessObjects
+46 (0)733 58 76 46
mattias.bolander@sap.com

Cathrine Thaning
Kommunikationschef, SAP Norden
+47 4168 1740
cathrine.thaning@sap.com

Om SAP
SAP är världens ledande leverantör av affärssystem och erbjuder lösningar och tjänster för företag i alla storlekar världen över. SAP kan tillgodose specifika krav på kärnprocesser inom totalt 25 branschlösningar. Idag använder över 109 000 kunder i fler än 120 länder SAPs lösningar. SAP är listat på börsen i Frankfurt och på NYSE.

SAP BusinessObjects underlättar för företag i alla storlekar genom att sammanföra människor, information och verksamheter. SAP BusinessObjects erbjuder företag öppna, heterogena lösningar inom Business Intelligence; Information Management, Governance, Risk & Compliance och Enterprise Performance Management.
Mer information: www.sap.com och www.sap.com/sweden

Följ SAP online:

Twitter Hashtags

SAP Social Media Channels


SAP AG ordinary shares are listed on the Frankfurt Stock Exchange as well as a number of other exchanges. In the US, SAP’s American Depositary Receipts (ADRs), each worth one-fourth of a ordinary share, trade on the New York Stock Exchange under the symbol ’SAP’. SAP is a component of the DAX, the index of 30 German blue chip companies.

Copyright © 2011 SAP AG. All rights reserved.
SAP, R/3, mySAP, mySAP.com, xApps, xApp, SAP NetWeaver and other SAP products and services mentioned herein as well as their respective logos are trademarks or registered trademarks of SAP AG in Germany and in several other countries all over the world. All other product and service names mentioned are the trademarks of their respective companies. Data contained in this document serve informational purposes only. National product specifications may vary.