Sybase och SAP lanserar ny plattform för utveckling av mobila applikationer

Sybase och SAP lanserar nu Sybase Unwired Platform 2.1 för att underlätta utvecklingen av nya mobila företagsapplikationer. Den nya versionen innehåller bland annat omfattande förbättringar av utvecklingsverktyg (SDK) och nya utvecklingsresurser för över två miljoner medlemmar av SAP Community Network. Lanseringen gjordes under SAP TechEd 2011 och Sybase TechWave som anordnas i Las Vegas, USA. 

När företag börjar använda mobila applikationer möter de ofta speciallösningar som begränsar användarna från att komma åt all information de behöver. Den nya versionen av Sybase Unwired Platform är en av de första helt integrerade plattformarna som underlättar en standardiserad utveckling av mobila företagsapplikationer. 

– Det finns över två miljoner aktiva i utvecklarnätverket och SAP har över 170 000 kunder. Det innebär en stor potential för vår gemensamma strategi på mobilmarknaden. Tillsammans med våra samarbetspartner kommer vi att kunna se en mycket snabb ökning av antalet mobila företagsapplikationer, säger Hardy Nelson, vd för Sybase i Norden och Benelux.

Sybase Unwired Platform 2.1 består av en rad verktyg, serverkomponenter och bibliotek som gör att mobil- och webbutvecklare enklare kan skapa nya applikationer som fungerar på plattformar som t.ex. iOS, BlackBerry, Android och Windows Mobile.

Den nya versionen kommer att ha stöd för SAP data-integration via SAP NetWeaver GateWay-teknik. Det blir på så vis ännu enklare att utveckla online-applikationer som är kopplade till SAP-system. Med MDM-lösningen Sybase Afaria får man sedan en ännu mer komplett lösning för att också kunna hantera sina mobila enheter och applikationer.

Bland de nya funktionerna finns:

  • Separat SDK-installation (Software Developer Kit) för enkel nedladdning och integration med Afaria-bibliotek
  • OData SDK för utveckling av SAP online-applikationer som har åtkomst till data och processer från SAP-system via SAP NetWeaver Gateway
  • Stöd för flera olika applikationstyper, inklusive stora offline-applikationer med datasynkronisering, mindre online-applikationer och applikationer baserade på Sybase Unwired Platform Hybrid Web Container

Tillsammans med den nya lanseringen följer också en rad olika hjälpresurser för utvecklare. Anpassade videoutbildningar och kodexempel har tagits fram för att passa de över två miljoner medlemmarna av SAP Community Network.

Sybase Unwired Platform 2.1 och Mobile SDK kommer att vara tillgängligt under fjärde kvartalet 2011.