Hardy Nelson blir nordisk chef för SAPs nya affärsområde Databas & Teknologi

SAP lanserade nyligen det nya affärsområdet Database & Technology (D&T) med ambitionen att bli nummer 2 på världsmarknaden för databaser innan 2015. Som en följd av detta och som en del i arbetet med att integrera Sybase i SAPs verksamhet presenterar idag SAP Hardy Nelson som chef för affärsområdet D&T i Norden. 

I sin nya roll kommer Hardy Nelson att leda försäljningen av SAPs och Sybases integrerade lösningsportfölj av databaser och teknologilösningar på den nordiska marknaden. Denna omfattar bl.a. databaserna SAP Sybase ASE och SAP Sybase SQL Anywhere för mobila applikationer, databasplattformar som SAP HANA och SAP Sybase IQ, verktyg för datamodellering och datavaruhus, samt orkestreringslösningar som SAP NetWeaver. Hardy blir medlem i SAPs nordiska ledningsgrupp och leder ett integrerat säljteam i sin nya tjänst som omfattar runt 15 SAP- och Sybase-anställda.

”Vårt nya affärsområde sammanfattar på ett unikt sätt det som företag idag oftast saknar alternativ till – en helhetssyn på hur man lagrar, hanterar, analyserar och tillhandahåller data. Detta är dock ett måste för företag som vill kunna agera och reagera i realtid, samt vara mobila. Kort sagt någonting för alla företag att förhålla sig till”, kommenterar Hardy Nelson sin nya roll. 

Utöver sin nya roll hos SAPs nordiska organisation fortsätter Hardy Nelson som säljchef för Sybase Norden och Benelux. Hardy har en gedigen bakgrund inom IT-branschen med ledande befattningar på bl.a. Symantec, SUN Microsystems och Oracle. Han har de senaste åren framgångsrikt profilerat Sybase som ledande aktör för databas- och datamanagement inom beslutsstöd och enterprise mobility.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Susanne Kapfer
Director Integrated Communications, SAP Norden
Telefon: +46 (0)8 587 700 00
Mobil: +46 (0)733 587 798
susanne.kapfer@sap.com 

Mirva Valldeby
Marknadschef Sybase Norden
Telefon: +46 (0)8 568 512 22
Mobil: +46 (0)73 070 12 22
mirva.valldeby@sybase.com

Om SAP
SAP är världens ledande leverantör av affärssystem och stöder företag i alla storlekar världen över att förbättra sina verksamheter. Från förvaltning till styrelserum, från lager till försäljningsdisk, från desktop till mobila enheter – SAP möjliggör för människor och organisationer att arbeta effektivare tillsammans och öka insikten i sin affärsverksamhet för att bli mer konkurenskraftiga. Idag använder över 183.000 kunder SAPs lösningar och tjänster för att sköta sina affärer lönsamt, för att kontinuerligt anpassa sina verksamheter till förändrade krav och för att växa på ett ekonomiskt och ekologiskt hållbart vis. SAP är noterat på börsen i Frankfurt och på NYSE. Mer information: www.sap.com och www.sap.com/sweden

Om Sybase
Sybase är ett SAP-bolag och branschledande inom hantering, analys och mobilisering av företagskritisk information. Vi driver den globala programutvecklingen för dataintensiva branscher och har öppna lösningar som fungerar med de flesta system, nätverk och enheter. Vår teknik används av en rad olika branscher, till exempel finans, telekommunikation, tillverkning och offentlig sektor. För mer information, besök www.sybase.se och läs gärna våra bloggar på blog.sybase.com. Följ oss också på Twitter: @Sybase.